Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Ομπάμα είναι έξαλλος με την Μέρκελ για την Ελλάδα

Γιατί ο Ομπάμα είναι έξαλλος με την Μέρκελ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξαλλο θέλουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , δημοσιογραφικές πληροφορίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για την πολιτική που ακολουθεί στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος ενημερώνεται καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα από συμβούλους του και επιτροπές όχι μόνο για οικονομικά της χώρας μας και της Ευρωζώνης, αλλά και τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα Grexit.

Ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα από την ενημέρωση που έχει από τους συμβούλους του, ότι η Γερμανία και κυρίως το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε ευθύνεται για το ότι το ελληνικό πρόβλημα παραμένει ακόμη άλυτο, δημιουργώντας αρνητικότατες εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο σ ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά δημιουργώντας και συνθήκες αστάθειας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ευθύνες φέρεται να ρίχνει ο Λευκός Οίκος και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα την Κριστίν Λαγκάντ, που ενθαρρύνει την σκληρή γερμανική στάση.

Αυτό, όμως, που στην κυριολεξία έχει κάνει έξαλλο τον Μπαράκ Ομπάμα, είναι ότι υπάρχουν πλέον συχνά πυκνά δημοσιεύματα , που λόγω ακριβώς αυτής της γερμανικής στάσης , αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.

Αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τακτικές επαφές με την και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα συζήτησε τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στην Ελλάδα, και της τόνισε ότι έχει “κρίσιμη σημασία” να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.

Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα επισήμως ανακοίνωσε ότι οι οικονομικές ομάδες του Ομπάμα και της Μέρκελ παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Αυτό που δεν ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία, είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...