Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκό μπλόκο στον Τόμσεν, μπαράζ επαφών Τσίπρα – Τσακαλώτου

Ευρωπαϊκό μπλόκο στον Τόμσεν, μπαράζ επαφών Τσίπρα – Τσακαλώτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπαράζ επαφών για τη διεθνοποίηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μετά τις αποκαλύψεις για το ΔΝΤ είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός μίλησε στο τηλέφωνο επί 35 λεπτά με την Άνγκελα Μερκέλ και οι δύο συμφώνησαν πως πρέπει να κλείσει η συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, ενώ υπήρξε συζήτηση και για το προσφυγικό.

Η Αθήνα δεν θέλει ο Τόμσεν να κινεί τα νήματα της διαπραγμάτευσης από πλευράς ΔΝΤ.

Επιβεβαιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι ακόμα και αν αποφασιστεί η παραμονή του ταμείου στο πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα κριθεί στην εαρινή σύσκεψη του ΔΝΤ στις 12 Απριλίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να αφοπλίσει τον Τόμσεν για τον οποίο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι αξιόπιστος και επιχειρεί να τορπιλίσει την οποία συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.

Τη Δευτέρα ο κ. Τόμσεν έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό και κυρίως για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά με τη συμμετοχή Τόσκα, Παππά, Δρίτσα και Βίτσα. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...