Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μας πήραν οι Τούρκοι τον Ήλιο της Βεργίνας; Τι απαντά ο Νίκος Κοτζιάς

Μας πήραν οι Τούρκοι τον Ήλιο της Βεργίνας; Τι απαντά ο Νίκος Κοτζιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία ενός πολίτη, του Κώστα Δώδου από την Κομοτηνή, για πιθανή καπήλευση του Μακεδονικού Αστέρα από την Τουρκία καθησύχασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας του με προσωπική επιστολή.

Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε μια επιστολή γεμάτη από ανησυχίες για πιθανή χρήση του αστεριού της Βεργίνας σε σημαία της τουρκικής δημοκρατίας, από τον Θρακιώτη αρθρογράφο Κώστα Δώδο, και απήντησε αυτοπροσώπως, διευκρινίζοντας άγνωστες στους πολλούς ιστορικές λεπτομέρειες που συχνά καταλήγουν σε παρερμηνείες και διαδικτυακές “υστερίες”.

Στην επιστολή του ο Κώστας Δώδος ρώτησε:

Κομοτηνή 15 Ιουνίου 2016

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ως ενεργός πολίτης της «Πολυύμνητης» Κομοτηνής μας και λάτρης της Ιστορίας της πατρίδος μου, έχω την τιμή να Σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

1. Σε φωτογραφίες του Αθηναϊκού τύπου φωτοαντίγραφα των οποίων επισυνάπτω, εμφανίζεται ο νεοφανής Σουλτάνος – Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την ημισέληνο στην οποία προκλητικά πρόσθεσε τον 16/κτινο Αστέρα της Βεργίνας! Με έκπληξη διαπίστωσα τούτο, βάζοντας τον Αστέρα κάτω από μεγεθυντικό φακό!

2. Προφανώς η πρόκληση εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών προκλήσεών του στο Αιγαίο και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ή σε συμπαράστασή του στην σύμμαχό του FYROM, που σφετερίζεται τον Αστέρα της Βεργίνας κατά παραχάραξη της Ιστορίας μας!

3. Αν ο αριθμός 16 υποδηλώνει κάποιο ιστορικό γεγονός της Τουρκίας θα έπρεπε αυτό να απεικονίζεται στην Ημισέληνο με οποιαδήποτε άλλη παράσταση όχι όμως μ’ αυτή του Αστέρα της Βεργίνας.

Κατόπιν τούτων παρακαλώ, ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, όπως ενεργήσετε και απαλειφθεί από την Ημισέληνο ο Αστέρας της Βεργίνας εν ονόματι της Ιστορίας μας και της υπερηφάνειάς μας. Σας αναμένουμε δε ως «οι νεοσσοί την χελιδόνα» στην πολύπαθη Θράκη, για να γνωρίσετε από κοντά την «προδοτική» πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων για την Τουρκοποίηση του ευλογημένου τόπου μας!

Με πολύ Σεβασμό
και Θρακιώτικη Υπερηφάνεια

Κώστας Δώδος

Και ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε:

Αξιότιμε κ. Δώδο,

Σας ευχαριστώ θερμώς για την επιστολή σας, με την οποία καθίσταται εμφανής η ιδιαίτερη αγάπη σας για την Πατρίδα και την Ιστορία μας.

Η σημαία, στην οποία αναφέρεσθε, φέρει την επίσημη σφραγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Τουρκίας, από το 1985. Την εισήγαγε ο τότε Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, σε συνέχεια ιδέας («παντουρκισμού»), της οποίας η σύλληψη ανάγεται στο 1969 και απεικονίζει τον ήλιο (συμβολίζοντας την Τουρκία) στο κέντρο, περιτριγυριζόμενο από τις 16 «τουρκικές αυτοκρατορίες της ιστορίας» (Οθωμανική αυτοκρατορία, «αυτοκρατορία των Σελτζούκων», «χρυσή ορδή», «Ουιγούρων» κτλ).

Ευχαριστώντας σας και πάλι για την επιστολή σας, σας απευθύνω χαιρετισμούς.

Με εκτίμηση
Νίκος Κοτζιάς

Μετά από πολλά χρόνια “αφασίας”, έχουμε επιτέλους έναν υπουργό Εξωτερικών πατριώτη που γνωρίζει από ιστορία, γεωπολιτική, εξωτερική πολιτική και είναι πρόθυμος να διευκρινίσει τις απορίες των πολιτών δίχως το ύφος, την αλαζονεία και την αδιαφορία πολλών προκατόχων του, που αντιμετώπιζαν τους συμπολίτες ως “λαουτζίκο”.

Αριστερά η προεδρική σφραγίδα της Τουρκίας και δεξιά ο Ήλιος της Βεργίνας. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς δεκαεξάκτινους αστέρες:

vergina

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...