Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι… κομμουνισταί αποκάλυψαν τον εμφύλιο στη Νέα Δημοκρατία

Οι… κομμουνισταί αποκάλυψαν τον εμφύλιο στη Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαστάσεις εμφυλίου έχει πάρει η σκληρή κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του “σαμαρικού” μπλοκ και της ηγεσίας της ΝΔ για το… εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του πρώτου. Η θύελλα αντιδράσεων για τις αναφορές του Αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη σε φυλακίσεις κομμουνιστών προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να δεχθεί το «άδειασμα» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση γι’ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε, η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρο ο οποίος από την Ελευσίνα δήλωσε πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας».

Θέση εμμέσως πλην σαφώς πήρε και ο «Θεσσαλονικάρχης» της παράταξης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε μεν πως δεν θέλει να σχολιάσει, επιφυλάσσοντας ωστόσο δηκτικές αιχμές για τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

“Πάρτι” του Άδωνι στο Twitter

Χαρακτηριστικό της σκληρής κόντρας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ότι σε επίπεδο μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολλά σχόλια υποστηρικτών του Αντιπροέδρου καταφέρονταν εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να απευθύνει δημόσια έκκληση μέσω Twitter για να κωπάσουν οι επιθέσεις. «Παρακαλώ πολύ τους όποιους διαδικτυακούς μου φίλους, δεν θέλω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου Γιώργου Κουμουτσάκου, αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Καυστική ωστόσο ήταν η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος φρόντισε να υπενθυμίσει τη θεσμική του ιδιότητα. Πως δεν είναι μονάχα “φίλος” δηλαδή αλλά και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, προτάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ασπίδα στις επιθέσεις της σκληροπυρηνικής Δεξιάς.

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε πάντως δεν περιορίζεται σε επίπεδο κοινωνικής βάσης, αλλά φτάνει μέχρι και τα ανώτατα κλιμάκια της ΝΔ. Και τούτο διότι την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρρυτε πως δεν υπάρχουν διαχωρισμοί πλέον σε «αριστερά και δεξιά» από την Ελευσίνα, επιχειρώντας να ενισχύσει το ενωτικό προφίλ που καλλιεργεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν ο μόνος που προχωρούσε σε de facto υπονόμευση της επίμαχης προσπάθειας.

Η επίσης «σαμαρική» Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε μία άστοχη παρομοίωση συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Χίτλερ και του καναλάρχες με τους Εβραίους στα κρεματόρια. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της στήριξης Βορίδη στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, από τον οποίο είχε κρατήσει αποστάσεις επισήμως η ΝΔ για το ρατσιστικό παραλήρημα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυσκολία του έργου που καλείται να φέρει εις πέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού όσο συνεχίζεται η υιοθέτηση ακραίας ρητορικής η στροφή στο κέντρο και οι προσκλήσεις στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού μοιάζουν κενό γράμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...