Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναδάκης: Θα υπάρξει οριστική λύση για τους συμβασιούχους του δημοσίου

Βερναδάκης: Θα υπάρξει οριστική λύση για τους συμβασιούχους του δημοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου και πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να χάσουν τα δεδουλευμένα τους, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με συμβασιούχους του Δήμου Καλαμαριάς, στο περιθώριο εκδήλωσης κατά την οποία ανακοίνωσε την απόδοση σε δημόσια χρήση του πρώην στρατοπέδου “Κόδρα”.

“Υπάρχει ένας σχεδιασμός νομοθετικής και διοικητικής παρέμβασης, έτσι ώστε αυτή η ιστορία που αφορά όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου να πάρει ένα οριστικό τέλος”, είπε ο κ. Βερναρδάκης και πρόσθεσε: “Αυτό σημαίνει ότι το θέμα με όσες θέσεις εργασίας είναι ορισμένου χρόνου αλλά καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες και μεταμφιέζουν στην ουσία συμβάσεις μόνιμες, θα πρέπει να επιλυθεί μια και καλή.

Αυτή η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας είναι μια γάγγραινα του δημοσίου, είναι μια πηγή διαφθοράς και θα λυθεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ καλά δομημένα συμφέροντα, είτε σε τοπικές εξουσίες είτε σε δικαστικές εξουσίες, είτε σε πολιτικές ομάδες, οι οποίες θέλανε να μην λυθεί ποτέ αυτό το ζήτημα”.

“Δεν θα χαθούν τα δεδεουλευμένα τους”

Σε ερώτηση πότε θα δοθεί η λύση ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: “Έτσι κι αλλιώς οι συμβάσεις αυτές έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017. Σε ότι αφορά την εκκρεμότητα με τη μη πληρωμή τους, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, να μην πληρωθούν. Αλλωστε, υπάρχει και η νομολογία του Αρείου Πάγου. Δεν υπάρχει περίπτωση δεδουλευμένα να μην πληρωθούν. Προετοιμάζεται η νομοθετική παρέμβαση και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει λυθεί αυτό το ζήτημα. Και θα τεθεί υπόψη των πολιτικών κομμάτων, των αρμόδιων φορέων. Θα είναι μια διαδικασία σε πλήρη διαφάνεια, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, και εκεί θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Και θα δούμε πραγματικά ποιος είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Ο Χρ. Βερναρδάκης «έθαψε» τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «έθαψε» και τον Αλ. Τσίπρα

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει «Πολακισμός», υπάρχει «Μητσοτακισμός»

Βερναρδάκης: Ο Μητσοτάκης δεν επιδιώκει καμία συναίνεση και καμία συναίνεση δεν πρέπει να του προσφερθεί

Γαϊτάνης (ΝΔ): Φαιδρά και ανάξια σχολιασμού τα δημοσιεύματα για κήρυξη πολιορκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...