Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόλαρης: 19 στρέμματα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης εσπευσμένα στο ΤΑΙΠΕΔ!

Μπόλαρης: 19 στρέμματα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης εσπευσμένα στο ΤΑΙΠΕΔ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, για την επισπευδόμενη εκποίηση από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οποία επιχειρείται χωρίς διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, σε αντίθεση με τις μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι συνιστά αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1. Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
2. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη

ΘΕΜΑ: «Αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, χωρίς διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, σε αντίθεση με τις μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης συνιστά η επισπευδόμενη εκποίηση από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και βάσει του χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχει συντάξει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί προς πώληση τμήμα 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, από την περιοχή της Σαλαμίνας μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

ΕΠΕΙΔΗ η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αποτελεί ανάσα ζωής για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης στον Θερμαϊκό.

ΕΠΕΙΔΗ βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Νέα Παραλία έχει συντελεστή δόμησης μηδέν, γεγονός που σημαίνει ότι απαγορεύεται η ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου ή εγκατάστασης.

ΕΠΕΙΔΗ ενώ το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι πρόκειται για χώρο πρασίνου, προτείνει την εγκατάσταση άλλων χρήσεων, και συγκεκριμένα την ανάπτυξη ιδιωτικών δραστηριοτήτων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

ΕΠΕΙΔΗ επιχειρείται η πώληση του συγκεκριμένου τμήματος της Νέας Παραλίας, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση.

ΕΠΕΙΔΗ είναι απαράδεκτη μία τέτοια ενέργεια που αγνοεί την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, όπως αντίστοιχα και η επίκειμενη κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης που ρυθμίζει σοβαρά θέματα που αφορούν στους όρους διαβίωσης των κατοίκων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην λειτουργία των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ευρύτερα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1. Θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση επί του θέματος;

2. Θα ληφθούν υπόψη οι μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης; Γι’αυτόν τον λόγο καταργείται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και οι αρμοδιότητές του μεταβιβάζονται σε Τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής;

3. Ποια συμφέροντα υπερτερούν της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της πόλης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που θα επιφέρει η επικείμενη πώληση με την προτεινόμενη αλλαγή χρήσης της έκτασης των 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οποία αναπλάστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και παραδόθηκε μόλις πριν από 6 μήνες στους πολίτες, έπειτα από εργασίες που διήρκεσαν 3 χρόνια;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάρκος Μπόλαρης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε 56χρονος μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για το bullying: Κι εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος φοιτητής από την Κύπρο, μέσα στο διαμέρισμα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...