Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 23 Οκτωβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

Στις 23 Οκτωβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπάρχει ισχυρή θέληση από όλες τις πλευράς η τρίτη αξιολόγηση να τελειώσει πριν το τέλος του 2017.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ο Ντέϊσεμπλουμ, δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου και πως κοινός στόχος δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση πριν από το τέλος του έτους.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ντάισελμπλουμ θα παραμείνει στην προεδρία έως τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε λήγει η θητεία του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παρ’ όλο που η νέα ολλανδική κυβέρνηση θα σχηματιστεί μέσα στις επόμενες μέρες και επομένως δε θα είναι πια υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, γνωστοποίησε στα μέλη του Eurogroup την πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι το τέλος της θητείας του, κάτι που έκαναν ομόφωνα δεκτό.

Όπως είπε, ο νέος επικεφαλής θα εκλεγεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, προκειμένου να είναι στη θέση του στο Eurogroup του Ιανουαρίου.

Σε σχέση με τις αλλαγές στην Ευρωζώνη, η  συζήτηση για το ρόλο του ΕΜΣ σηματοδότησε και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την εμβάθυνση της ΟΝΕ, η οποία θα επιταχυνθεί τους επόμενες μήνες, ενώ στόχος είναι η λήψη των αποφάσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ο Νταϊσελμπλουμ κατέγραψε μια ευρεία συναίνεση να παίξει ο ΕΜΣ ένα ρόλο εγγυητή στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης και ειδικότερα για το ταμείο εκκαθάρισης τραπεζών, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο και για την εγγύηση των καταθέσεων.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Μοσκοβισί, αφού ανέφερε ότι η Επιτροπή στηρίζει τη μετατροπή του ΕΜΣ σε ΕΝΤ, ωστόσο τον θέλει εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου και όχι διακυβερνητικό όργανο, προκειμένου να λογοδοτεί στην Ευρωβουλή και να λειτουργεί με διαφάνεια.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Κομισιόν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε σχέση με την εποπτεία των οικονομιών των χωρών, τις οποίες δεν πρόκειται να απεμπολήσει ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το ρόλο του ΕΜΣ.

Τι είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε πολύ θετικό που όλοι ανέφεραν πως έχει γίνει καλή δουλειά, γιατί, όπως είπε, περάσαμε δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, ενώ τώρα ήρθε η στιγμή για την εμβάθυνση της ΟΝΕ και πρέπει να δούμε το ρόλο του ΕΜΣ. Ηδη ο ρόλος του έχει εξελιχθεί από δανειστή σε ελεγκτή προγραμμάτων, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας ασχολείται και με την ανάλυση του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ για το 2023: Έρχεται τέταρτο Ράιχ, εμφύλιος στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ πρόεδρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...