Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με… ρουκέτες απαντά ο Τσίπρας στα “βλήματα” του Μητσοτάκη και Λοβέρδου

Με… ρουκέτες απαντά ο Τσίπρας στα “βλήματα” του Μητσοτάκη και Λοβέρδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την μητέρα των μαχών για τα… βλήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την αυλαία της εβδομάδας με το θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η εξ αναβολής συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία φέρνει για μία ακόμη φορά αντιμέτωπους τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν τη… φοβική αντίδραση της ΝΔ όταν μετά από τρεις εβδομάδες “κουρναχτού” και κατηγοριών από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης πως κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος σήκωσε το γάντι και ζήτησε τη μετάθεση της συζήτησης για τη Δευτέρα, προκειμένου να τοποθετηθεί και ο ίδιος αν και δεν προβλέπεται στις επίκαιρες επερωτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τις απαντήσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου, Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει περάσει στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο ακόμα και για εμπλοκή πρακτόρων της ΜΙΤ στη διαρροή απορρήτων εγγράφων από τον Ανδρέα Λοβέρδο, το λόγο αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Καμμένου, καθώς ο ίδιος θα αρκεστεί σε μία ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση για την έξαλλη αντιπολίτευση της “λάσπης”, όπως καταγγέλουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας σε δήλωσή του στη Real της Κυριακής πως “η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνομωσίας για δήθεν σκάνδαλα. Ο κ. Μητσοτάκης θα κατανοήσει στη Βουλή για ακόμη μία φορά πως σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενη”.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται δεδομένο πως αφού θα υπάρξουν οι σχετικές απαντήσεις που θα αποδομήσουν τη θεωρία συνομωσίας περί σκανδάλου από τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί τόσο στα σημεία της ανάκαμψης της οικονομίας όσο και στα σκάνδαλα της offshore της συζύγου Μητσοτάκη, της Siemens, των συνομιλιών του κ. Αυγενακη με λαθρεμπόρους και εμπόρους ναρκωτικών, τα οποία η ΝΔ προσπαθεί να υπερκαλύψει μέσα από τον “κουρνιαχτό” και τη σκανδαλολογία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξάλλου διαπιστώνουν πως η ΝΔ έχοντας αναγνωρίσει πως το μείζον πρόβλημά της, πέραν των νεοφιλελεύθερων θέσεων, είναι η ένδεια εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα “αντίβαρο”, προκειμένου να περάσει το μήνυμα πως “είμαστε όλοι ίδιοι”.

Και κάτι τέτοιο, όπως είναι γνωστό, ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να το επιτρέψει, καθώς τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης όσον αφορά σε ζητήματα ηθικού πλεονεκτήματος, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Νίκος Δένδιας θέλει αντιαεροπορικό «θόλο», ντρόουν σκάφη επιφανείας και υποβρύχια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...