Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατέρρευσε η ΝΔ στη Βουλή – Πώς ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη σκευωρία και “πάγωσε” την αντιπολίτευση

Κατέρρευσε η ΝΔ στη Βουλή – Πώς ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη σκευωρία και “πάγωσε” την αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάγωσαν τα δεξιά έδρανα, αλλά και τα… κεντροαριστερά, από τη βόμβα που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στην… περιβόητη συζήτηση σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την αλήθεια, υπερασπίστηκε το φως απέναντι στο σκοτάδι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαλύοντας πλήρως όλη την εκστρατεία παραπληροφόρησης και συκοφαντίας που είχαν ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, φθάνοντας στο “ζουμί”, η αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα. Όπως τους έδειξε κρατούσε στα χέρια του τέτοια απόρρητα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος υπό άλλες συνθήκες ποτέ δεν θα τα επικαλούνταν.

Τα έγγραφα που κρατούσε ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής ήταν οι διευκρινήσεις του Πρέσβη μας στο Ριάντ και όπως τόνισε δεν θα τα καταθέσει στη Βουλή -ως απόρρητα- αλλά μπορούν να τα δουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων επισκεπτόμενοι το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, τέσσερις ημέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου της σαουδαραβικής κυβέρνησης, ο Πρέσβης μας στο Ριάντ έστειλε τηλεγράφημα και ανέφερε ότι υπάρχει μια “αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας” που ζητούσε να έρθει στην Αθήνα για απευθείας διαβούλευση.

Όπως εννοούσε μερίδα του Τύπου και μερίδα της αντιπολίτευσης τις προηγούμενες ημέρες, η εν λόγω πηγή εννοούνταν ως κάποιος Σαουδάραβας αξιωματούχος, ο οποίος μάλιστα ζητούσε να έρθει στην Αθήνα επειδή η κυβέρνησή του δεν αναγνώριζε τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπό της. Αυτό διέδιδαν αντιπολίτευση και μερίδα ΜΜΕ, με τη βεβαιότητα ότι βρίσκονταν στα ίχνη κάποιου σκανδάλου.

Ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε να δει τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και τον ρώτησε εάν στις συζητήσεις του υπουργικού τους συμβουλίου συμμετέχουν και τρίτοι, “κοντινοί” των υπουργών. Ο Σαουδάραβας Πρέσβης το αρνήθηκε.

Στη συνέχεια η “παλιά καραβάνα” Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από τον Πρέσβη μας στον Ριάντ να του πει το όνομα της πηγής.

Δηλαδή, ποιος ήταν εκείνος που αφηνόταν να εννοηθεί ότι αμφισβητούσε ότι ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε τη σαουδαραβική κυβέρνηση και ήθελε να έρθει στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί απευθείας τη συμφωνία.

Όλοι θα πίστευαν ότι η πηγή ήταν κάποιος πρίγκιπας, κάποιος αυλικός, είπε με ειρωνικό στόμφο ο Πρωθυπουργός, αλλά τελικά η… πηγή ήταν ένας άλλος Έλληνας που ονομάζεται Ζορζ Σφακιανάκης από την Κρήτη, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η σαουδαραβική πλευρά, είναι επίσης ενδιάμεσος, και προσέθεσε:

“Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη”.

“Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, μετά το 20.00 λεπτό του βίντεο οι αποκαλύψεις:

Ένας Έλληνας, ο Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, είναι η «σαουδαραβική πηγή» που επικαλείτο ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ που ισχυριζόταν ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Η αποκάλυψη του «σκοτεινού προσώπου» της υπόθεσης (που ήταν παλαιότερα σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου) κατέρριψε τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...