Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικός Ζάεφ: Μιλά για «Μακεδόνες εκτός Μακεδονίας» και για αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας

Προκλητικός Ζάεφ: Μιλά για «Μακεδόνες εκτός Μακεδονίας» και για αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Την υπογραφή και κύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας για το όνομα αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας προτείνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ η «όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της “Μακεδονίας” δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει».

Για αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας πρότεινε, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος.

«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών – διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ – και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια».

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι’ αυτήν», ανέφερε.

Επιπλεόν, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους “Μακεδόνες” εκτός “Μακεδονίας”» σημείωσε ο Ζάεφ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.

Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Ζάεφ – Το TRIBUNE λέει:

Ο κ. Ζάεφ από τον επαρχιώτικο μικρόκοσμό του αδυνατεί να καταλάβει τα αυτονόητα. Ας αναφέρουμε ορισμένα:

α) Ο πληθυσμός της χώρας του σε ποσοστό 40% αποτελείται από μειονότητες. Αυτοί οι άνθρωποι ποια άραγε ταυτότητα έχουν; Τη ψευδομακεδονική των Βουλγαρόφωνων; Σαφώς και όχι. Επίσης, 100.000 Βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί έχουν πάρει ήδη βουλγαρικά διαβατήρια. Για ποια ταυτότητα μιλά ο κ. Ζάεφ λοιπόν;

β) Η Ελλάδα στο Σύνταγμά της αναφέρεται σε απόδημο Ελληνισμό. ΑΠΟΔΗΜΟ. Η Ελλάδα δεν έχει αλυτρωτικές αναφορές σε ελληνικές μειονότητες, αν και υπάρχουν, εκτός συνόρων της.

γ) Ο κ. Ζάεφ προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή. Τον συμβουλεύουμε να σκέφτεται περισσότερο και να μιλά λιγότερο. Αυτή η εποχή δεν ευνοεί τα «φιλαράκια» του Ερντογάν και του κ. Σόρος. Ευχόμαστε ο κ. Ζάεφ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα ομαλά όσο είναι καιρός γιατί υπάρχουν και ανώμαλες προσγειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...