Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιθετικό το Ισλάμ στη Γαλλία: Έχουν 2.500 τζαμιά και θέλουν να τα κάνουν 5.000

Επιθετικό το Ισλάμ στη Γαλλία: Έχουν 2.500 τζαμιά και θέλουν να τα κάνουν 5.000
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Τζαμί,

Τα 2.200 τζαμιά που λειτουργούν στη Γαλλία δεν είναι αρκετά για τους μουσουλμάνους που ζούνε στη χώρα, είπε ο επικεφαλής του Γαλλικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Νταλίλ Μπουμπακέρ (Dalil Boubakeur) στην ετήσια συνάντηση μουσουλμανικών οργανώσεων. Επέμενε μάλιστα ότι ο αριθμός των τζαμιών στη Γαλλία πρέπει να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

“Έχουμε πολλούς τόπους συνάντησης και ημιτελή τζαμιά, και είναι πολλά ακόμα τζαμιά που ακόμα δεν έχουν χτιστεί”, είπε το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF) που έγινε σε προάστιο του Παρισιού.

“Πρέπει να τα διπλασιάσουμε μέσα σε δύο χρόνια”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της UOIF και διοργανωτής της συνάντησης, Αμάρ Λασφάρ (Amar Lasfar), συμφώνησε ότι ο αριθμός των τζαμιών πρέπει να αντικατοπτρίζει τον αριθμό των μουσουλμάνων που ζούνε στη Γαλλία.

“Έχουμε το δικαίωμα να χτίζουμε τζαμιά, και οι δήμαρχοι δεν πρέπει να εναντώονται”, είπε ο Λασφάρ.

Η επίσημη καταμέτρηση του αριθμού των μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία τους υπολογίζει στα 5 εκατομμύρια, αλλά οι μουσουλμάνοι ηγέτες επιμένουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κοντά στα 7 εκατομμύρια.

Οι μουσουλμάνοι ηγέτες δεν προσδιόρισαν που θα βρουν τη χρηματοδότηση για να χτίσουν 2.500 νέα τζαμιά μέσα σε δύο χρόνια, αφού οι γαλλικοί νόμοι απαγορεύουν στην Πολιτεία να χρηματοδοτεί την οικοδόμηση τόπων λατρείας.

“Η χρηματοδότηση από ξένα κράτη, τα οποία έχουν σχέσεις με τα χειρότερα τζιχαντιστικά κινήματα στον πλανήτη, είναι μια ξεκάθαρη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια”, σχολίασε το Εθνικό Μέτωπο, προσθέτοντας ότι “υπάρχει ομίχλη σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση τζαμιών στη Γαλλία”.

Η διήμερη συνάντηση των μουσουλμάνων της Γαλλίας έγινε 3 μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι που είχαν ως αποτέλεσμα 17 νεκρούς. Μετά τις επιθέσεις τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχει σημαντική άνοδος του φόβου απέναντι στους μουσουλμάνους.

Ο πρόεδρος του UOIF καταδίκασε κάθε βία που συμβαίνει στο όνομα του Ισλάμ και εξέφρασε τον πατριωτισμό του για τη Γαλλία. “Είμαστε πιστοί στη χώρα μας, τη Γαλλία. Αγαπάμε τον Θεό, αγαπάμε τον Προφήτη μας, αλλά αγαπάμε και τη γαλλική δημοκρατία”, είπε ο Λασφάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr