Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι Έλληνας αντάρτης σκοτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Φήμες ότι Έλληνας αντάρτης σκοτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχουν φήμες, δεν έχουν διασταυρωθεί μέχρι στιγμής, ότι ένας Έλληνας μαχητής που πολεμούσε στο πλευρό των αριστερών Κούρδων του YPG σκοτώθηκε σε μάχη με το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας Ευρωπαίος πολίτης έχασε τη ζωή του την Τρίτη στη βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούσε στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο μαχητής, που ήταν είτε βρετανικής υπηκοότητας είτε ελληνικής υπηκοότητας, υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί χθες, κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην επαρχία Χασάκα.

«Πρόκειται για ένα Ευρωπαίο που ζούσε στη Βρετανία, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ήταν Βρετανός ή Έλληνας», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Είμαστε ενήμεροι σχετικά με τις πληροφορίες ότι ένας Βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε στη Συρία», επισήμανε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία ανακοίνωση προσθέτοντας ότι το Φόρεϊν Όφις έχει εκδώσει κατά το παρελθόν οδηγίες προς τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν για οποιοδήποτε λόγο στη Συρία.

«Καθώς δεν έχουμε καμία αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβουμε οποιαδήποτε επιβεβαίωση για ενδεχόμενους θανάτους ή τραυματισμούς και οι επιλογές που έχουμε προκειμένου να παράσχουμε στήριξη σε Βρετανούς πολίτες είναι εξαιρετικά περιορισμένες» τονίζεται.

Ο άνδρας που έχασε την ζωή του πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), σε μια περιοχή στα νοτιοδυτικά του Ταλ Χάμις, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από το Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε, μιας και μόνο εμείς είχαμε μεταδώσει την είδηση, ότι οι Κούρδοι είχαν ανακοινώσει στις 26 Νοεμβρίου 2014 ότι ένας Έλληνας εθελοντής πολεμούσε στην Κομπάνι.

Η φωτογραφία του Έλληνα αντάρτη που είχε αναρτηθεί στο Twitter είναι η ακόλουθη:

greek-fighter

Στις 8 Φεβρουαρίου 2015 τα Λιοντάρια της Ροζάβα, η μονάδα δυτικών που πολεμάνε στο πλευρό των Κούρδων, ανάρτησαν στο Facebook ακόμα έναν Έλληνα αντάρτη που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Λένε ότι είναι ο εικονιζόμενος αριστερά:

greek-ypg

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι συμπατριώτες μας που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων αδελφών μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr