Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε απόγνωση οι τζιχαντιστές από τους νέους βομβαρδισμούς των Ρώσων (βίντεο)

Σε απόγνωση οι τζιχαντιστές από τους νέους βομβαρδισμούς των Ρώσων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επικράτεια της Συρίας μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός που σηματοδοτεί μια αποκλιμάκωση της δράσης της, λόγω της «επίθεσης του συριακού στρατού που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών η ρωσική αεροπορία συνέχισε τα πλήγματά της εναντίον υποδομών των τζιχαντιστών στη Συρία, εκτελώντας 33 εξόδους και πλήττοντας 32 στόχους», ανέφερε το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ρωσική ΠΑ πραγματοποίησε επιδρομές στις επαρχίες της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Χάμα, του Χαλεπιού και του Ντέιρ Εζόρ.

Η μείωση των βομβαρδισμών είναι «αποτέλεσμα της επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων, η οποία τροποποιεί τη γραμμή του μετώπου με τους τρομοκράτες στο Ισλαμικό Κράτος», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν θέσεις κοντά στη Δαμασκό, καταστρέφοντας πολλά θωρακισμένα οχήματα, και στη Γούτα, θέτοντας εκτός μάχης ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος που είχε αποσπαστεί πρόσφατα από τον συριακό στρατό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Χαλέπι, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα κέντρο διοίκησης του ΙΚ «εγκατεστημένο σε ένα διώροφο κτίριο» και ένα εργαστήριο όπου συναρμολογούνταν νάρκες στο Αταρέμπ.

Στην επαρχία Χάμα, καταστράφηκε μια συστοιχία πυροβολικού στο Χαν Σεϊχούν, όπου ο συριακός στρατός έχει αρχίσει επίθεση.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πλήττει καθημερινά εδώ και δύο εβδομάδες αντάρτες που θεωρεί «τρομοκράτες» στη Συρία. Προχθές Τρίτη, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι τα αεροσκάφη της πραγματοποίησαν 86 πλήγματα, έναν αριθμό που ήταν ο υψηλότερος από την έναρξη της επέμβασής της στη Συρία την 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ νέα συνεχώς βίντεο δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τους βoμβαρδισμούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν προμηθεύει με όπλα τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr