Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν σκότωσε Ρώσο πιλότο! Οργή Πούτιν – Στα πρόθυρα Παγκόσμιου Πολέμου;

Ο Ερντογάν σκότωσε Ρώσο πιλότο! Οργή Πούτιν – Στα πρόθυρα Παγκόσμιου Πολέμου;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη από τουρκικό F-16 στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των Τουρκμένων τζιχαντιστών, συμμάχων της Αλ Κάιντα, που πολεμούν ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους.

Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για την ανεύρεση των πιλότων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τουρκικό F-16 κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi κατερρίφθη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό αεροσκάφος, ενώ όπως τονίζει το Ria Novosti πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος.

Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν το μαχητικό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Διαβάστε τι έγραφε η βρετανική Daily Star πριν μερικές ημέρες: Σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο φοβάται η Daily Star

Οργισμένη απάντηση Πούτιν: Η Τουρκία χρηματοδοτεί τζιχαντιστές

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Sukhoi από την Τουρκία στα σύνορα με την Συρία, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Άγκυρας, την οποία κατηγόρησε ευθέως πλέον ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστές μέσα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές τζιχαντιστικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον» σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας «λιανά» τα όσα είχε καταγγείλει από βήματος της συνόδου των G20 πριν από δύο εβδομάδες στην Αττάλεια. Υπενθυμίζεται ότι εκεί ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τονίσει ότι 40 κράτη χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τους G20, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

«Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους; Ξέρω ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα όπως αυτό που συνέβη σήμερα και ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά του κοινού κακού. Στηριζόμαστε σε όλες τις χώρες της περιοχής σε αυτόν τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με ειδικούς και μέλη της ασφαλείας και το υπουργείο Αμύνης και σε συνεργασία με τα γειτονικά κράτη», πρόσθεσε ο Πούτιν, αναφορικά με την απόφαση για έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας.

«Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας» πρόσθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα.

«Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός» πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Αυτός είναι ο Ρώσος πιλότος που σκότωσε ο Ερντογάν

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει Τουρκμένους τζιχαντιστές, συμμάχους της Αλ Κάιντα, γύρω από τον νεκρό Ρώσο πιλότο του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη από τουρκικό F-16 στην περιοχή της συροτουρκικής μεθορίου την Τρίτη.

aeroplano_pilotos

Το πρόσωπο του Ρώσου πιλότου είναι πρησμένο και ματωμένο. Οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές ολόγυρά του δείχνουν χαρούμενοι και υμνούν τον Αλλάχ, με κάποιους να ακούγονται να λένε ότι μετάνιωσαν που δεν τον έκαψαν.

«Ένας Ρώσος πιλότος», ακούγεται ένας από τους τζιχαντιστές να λέει, ενώ άλλοι φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15.54: Νεκροί και οι δύο Ρώσοι πιλότοι – Τους πυροβόλησαν οι τζιχαντιστές ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτα

Σε έγκλημα πολέμου εξελίσσεται η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικό F-16 στην περιοχή της συροτουρκικής μεθορίου την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Αμπού Ιμπραήμ Αλ Σέγκρι (Abu Ibrahim Al Sheghri), τζιχαντιστή στη 10η παράλια Ταξιαρχία του “μετριοπαθούς” Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), συμμάχου της Αλ Κάιντα και μισθοφορικής δύναμης που χρηματοδοτείται από την Τουρκία, την ώρα που οι πιλότοι έπεφταν με τα αλεξίπτωτα οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές τους έριχναν με οπλοπολυβόλα και αυτόματα για να τους σκοτώσουν στον αέρα.

Πράγμα που από ό,τι φαίνεται κατάφεραν, διότι όπως μετάδωσε το Sky News και οι δύο Ρώσοι πιλότοι είναι νεκροί.

Επίσης, μια πληροφορία που ακόμα δεν επιβεβαιώνεται αναφέρει ότι φιλότουρκοι τζιχαντιστές κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο που συμμετείχε σε επιχείριση έρευνας και διάσωσης των πιλότων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές έριξαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο TOW που τους έχει προμηθεύσει η Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr