Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έχτισε» μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος ο γιος του Ερντογάν;

«Έχτισε» μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος ο γιος του Ερντογάν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληθαίνουν οι αναφορές διεθνών αλλά και ρωσικών μέσων ενημέρωσης που θέλουν τον γιο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ να έχει «χτίσει» μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος.

O Mπιλάλ Ερντογάν είναι ιδιοκτήτης εφοπλιστικών εταιριών, ενώ λέγεται πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές, μεταφέροντας πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ σε ασιατικές χώρες.

Σύμφωνα με τον αμερικανό παρουσιαστή Dave Emory, τουρκικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικές ενώσεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση κατηγορούν τον γιο του Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα» το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε το ρωσικό δίκτυο Russia Today, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις σε τουρκικά social media στις οποίες εμφανίζονται φωτογραφίες του υιού Ερντογάν να απολαμβάνει το δείπνο του σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης με φερόμενο ηγέτη του ISIS, που σύμφωνα με κάποιους συμμετείχε στις σφαγές στις πόλεις Homs και Rojava στη Συρία.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυση και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τόσο βάρβαρο τρόπο. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.

Τα ποσά που φέρεται να κερδίζει το ISIS σε καθημερινή βάση από το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ISIS μπορεί να κερδίζει ακόμη και 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από τις μπίζνες με τα πετρέλαια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας», ανέφερε ο D. Cohen, επικεφαλής της υπηρεσίας για την οικονομική κατασκοπεία, «ο ISIS πουλά πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές σε μια σειρά από μεσάζοντες, και Τούρκους, που κατόπιν το μεταφέρουν για να το μεταπουλήσουν. Επίσης, ένα μέρος του πετρελαίου που προέρχεται από το έδαφος δράσης του ISIL πουλήθηκε στους κούρδους στο Ιράκ και μετά στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ρώσου πρωθυπουργού Ντ. Μεντβέντεφ, οι μεσάζοντες στην Τουρκία δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, αλλά και αξιωματούχοι της Άγκυρας. Η Τουρκία, σημείωσε ο Μεντβέντεφ, προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζεται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr