Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα προσεύχεται για τους χριστιανούς που διώκει το Ισλαμικό Κράτος

Ο Ομπάμα προσεύχεται για τους χριστιανούς που διώκει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη ότι αυτός και η σύζυγός του Μισέλ προσεύχονται για τους κατατρεγμένους από το Ισλαμικό Κράτος χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας.

“Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές”, αναφέρει η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

“Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από το από το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Ομπάμα έχει υποστεί σκληρή κριτική στο κογκρέσο από τους Ρεπουμπλικανούς που τον κατηγορούν για ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας σχετικά με τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αποτελείται από μουσουλμάνους που ζητούν άσυλο και στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, έχει προτείνει να επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο όσων προσφύγων είναι χριστιανοί, κάτι που έχει προκαλέσει ειρωνικά σχόλια από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Κρουζ, οι χριστιανοί πρόσφυγες δεν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια όσο οι μουσουλμάνοι.

Στο μήνυμα που έστειλε από τη Χαβάη, ο Ομπάμα είπε ότι ενώ αυτός και η σύζυγός του ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα την Παρασκευή, έχοντας “πάντα στο νου” το ότι “πολλοί από τους χριστιανούς ομόθρησκούς μας δεν χαίρονται του ίδιου δικαιώματος” να γιορτάσουν ανοιχτά.

“Έχουμε στην καρδιά μας και το νου μας ιδιαίτερα εκείνα τα άτομα που έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες από την απερίγραπτη βία και τις διώξεις”, είπε.

Παραθέτοντας τα λόγια από κάλαντα Χριστουγέννων, είπε, “Το Λάθος θα αποτύχει / Το Σωστό θα επικρατήσει, / Με επί γης ειρήνη / Εν ανθρώποις ευδοκία”.

Στο Ιράκ, οι Αρχές της Βαγδάτης αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, που φέτος πέφτουν μια μέρα μετά τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινότητα των χριστιανών, με πυροτεχνήματα και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 25 μέτρων που έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο πάρκο.

Στον προσφυγικό καταυλισμό ανατολικά της πόλης, παιδιά άκουσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα χθες και χόρεψαν με έναν Άγιο Βασίλη υπό ιρακινή μουσική.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό χριστιανό βουλευτή Ίμαντ Γιοχάνα, το Ισλαμικό Κράτος έχει εκδιώξει πάνω από 200.000 χριστιανούς από τη βόρεια περιοχή της Νινεβί, λίκνο της ανατολικής Ασσυριακής Εκκλησίας.

Από το 2004, είπε, πολλοί χριστιανοί έχουν απαχθεί η δολοφονηθεί, ή οι εκκλησίες τους βομβαρδιστεί και οι ίδιοι εξαναγκάστηκαν στην εγκατάλειψη των σπιτιών τους.

Ο Γιοχάνα είπε πως ο πληθυσμός των χριστιανών στο Ιράκ έχει πέσει από το 1,3 εκατομμύρια (απογραφή του 1997) στους περίπου 650.000 τώρα.

Οι χριστιανοί του Ιράκ στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είναι Άραβες αλλά Ασσύριοι. Οι Ασσύριοι είναι αρχαιότατος λαός που κάποτε εξουσίαζε όλη τη Μεσοποταμία.

Όταν οι Άραβες εισέβαλαν σε αυτές τις περιοχές, όσοι Ασσύριοι εξισλαμίστηκαν ανά τους αιώνες “απορροφήθηκαν” από το αραβικό στοιχείο, εξαραβίστηκαν. Μόνο οι Ασσύριοι που παρέμειναν χριστιανοί διατήρησαν και την εθνική τους συνείδηση και ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr