Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουγγαρία: Ισόβια σε τρεις ρατσιστές δολοφόνους

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Νεοναζί, Ουγγαρία, Ρατσισμός,

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουγγαρία επικύρωσε την Τρίτη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, η οποία είχε επιβληθεί σε τρία πρόσωπα τα οποία είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες κατά συρροή μελών της μειονότητας των Ρομά από το 2008 ως το 2009.

Στους 18 μήνες των δολοφονικών τους επιθέσεων, έξι άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα μικρό παιδί, σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι Ρομά, οι οποίοι αριθμούν τους 500.000 στην χώρα, αποτελώντας το 7% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων, αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε βάρος τους , δυσκολίες όσον αφορά την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, και συχνά ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι τρεις δράστες, ο Ζολτ Πέτο και τα αδέρφια Ίστβαν Κις και Άρπαντ Κις, που ανήκαν άλλοτε σε συμμορίες νεοναζί στην ανατολική Ουγγαρία, είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2009.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την βαρύτερη ποινή για ένα έγκλημα, που ο δικαστής που την επέβαλε σε πρώτο βαθμό είχε τονίσει πως είχε παραδειγματικό χαρακτήρα και σκοπό να δείξει ότι στους δράστες φόνων με ρατσιστικά κίνητρα θα επιβάλλονται οι αυστηρότερες ποινές.

Ένας τέταρτος συνεργός, ο Ίστβαν Τσόντος, οδηγός του οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στις επιθέσεις τους, καταδικάστηκε πέρυσι σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Οι δολοφονικές ενέργειες, διαπράχθηκαν σταδιακά, με την χώρα να συνειδητοποιεί αργά πως οι δράστες ήταν άνθρωποι με ρατσιστική ιδεολογία. Αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και Ρομά οδηγήθηκαν σε κράτηση εσφαλμένα στα πρώτα στάδια των ερευνών για τις πρώτες επιθέσεις.

Έπειτα από μια σειρά επιθέσεων στις οποίες δεν είχαν υπάρξει νεκροί, οι κατάδικοι διέπραξαν τον πρώτο τους φόνο τον Νοέμβριο του 2008, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Τον Φεβρουάριο του 2009 εξαπέλυσαν επίθεση στην Τατάρσαντγκεργκ στην κεντρική Ουγγαρία, πυρπολώντας ένα σπίτι και ανοίγοντας πυρ ενάντια σε έναν 28χρονο Ρομά και τον 5χρονο γιο του, που βγήκαν από το σπίτι για να σωθούν από τη φωτιά, στην πιο αποτρόπαιη επίθεσή τους.

Στα πρώτα στάδια των ερευνών, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις μειονοτικών για τις δολοφονίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θαυμαστής του Τραμπ ο Όρμπαν: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν επέστρεφε ο Τραμπ»

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr