Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Ευρώπη σιωπά στη σφαγή των Κούρδων από τον Ερντογάν;

Γιατί η Ευρώπη σιωπά στη σφαγή των Κούρδων από τον Ερντογάν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Μετά τις εκλογικές απώλειες για την κυβέρνηση του ΑΚΡ στις 7 Ιουνίου 2015, ο Πρόεδρος Ερντογάν άρχισε να διαπράττει πραξικόπημα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο και συνεχίζει:

“Οι πράκτορες του πολέμου διατάχθηκαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους, προκειμένου να διατηρηθεί η εξουσία της κυβέρνησης του ΑΚΡ και το σουλτανάτο του Ερντογάν”.

“Παράλληλα με τη γενική καταστολή στη χώρα, στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόζονται ειδικά στο Κουρδιστάν. Η κατάσταση αυτή παραμένει έτσι μέχρι σήμερα”.

“Οι επιθέσεις έχουν ενταθεί έναντι οποιουδήποτε έχει εκφράσει την επιθυμία για ειρηνική επίλυση του κουρδικού ζητήματος”.

“Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ερντογάν, οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει θανατηφόρες επιθέσεις κατά του λαού”.

“Οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας στην κουρδική περιοχές Σουρ (Sur), Τσίζρε (Cizre) και Σιλώπη (Silopi), όπου δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του κράτους πολιορκούν τους ντόπιους, εφαρμόζονται τις τελευταίες 45 ημέρες.

• Βαριά όπλα και άρματα μάχης χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν σε κατοικημένες περιοχές στο Κουρδιστάν

• Ελεύθεροι σκοπευτές στοχεύουν τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Οι ζωές όλων όσων ζουν σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται υπό απειλή.

• Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι επλήγησαν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας που κηρύχθηκε 59 φορές σε 7 διαφορετικές κουρδικές πόλεις, σε 17 συνολικά συνοικίες

• Σαν να μην έφταναν τα προηγούμενα, οι δυνάμεις ασφάλειας επίσης στοχεύουν ανοιχτά και σκοτώνουν αμάχους. Κατά τους τελευταίους 7 μήνες, περισσότεροι από τετρακόσιοι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών και πυροβολισμών από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας

• Κατά τους τελευταίους 4 μήνες, οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 266 αμάχους στη χώρα, τους περισσότερους από τους οποίους στο Κουρδιστάν. 62 από αυτούς ήταν παιδιά και 37 ήταν γυναίκες

• Πολιτικοί, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, φοιτητές και δήμαρχοι έχουν φυλακιστεί. Τους τελευταίους μήνες, 30 συνολικά δήμαρχοι φυλακίστηκαν στο Κουρδιστάν

• Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απειλούνται με θάνατο και εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

• Παράλληλα με τις περιοχές στις οποίες ο στρατιωτικός νόμος και η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν κυρηχτεί επισήμως, και το υπόλοιπο Κουρδιστάν πρακτικά βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο. Αυτό δείχνει ότι η σφαγή θα συνεχιστεί”.

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο ζητά τη “διεθνή αλληλεγγύη προκειμένου να σταματήσει ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του AKP να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον αμάχων, τα οποία θεωρούνται παράνομα ακόμη και σε καιρό πολέμου”, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση “να απαιτήσει την παύση της σφαγής εκ μέρους της Τουρκίας στο Κουρδιστάν” και υπενθυμίζει ότι “σε μια κραυγαλέα πράξη εκδίκησης, το τουρκικό κράτος επιτίθεται στους Κούρδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη ISIS”.

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο αναρωτιέται: “Γιατί, λοιπόν, τα μέλη της συμμαχίας εναντίον της ISIS και η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν σιωπηλά;”.

Δείτε και το ακόλουθο βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr