Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κατέρριψαν δύο αμερικανικά ελικόπτερα στη Συρία – 12 πεζοναύτες νεκροί!

Οι Τούρκοι κατέρριψαν δύο αμερικανικά ελικόπτερα στη Συρία – 12 πεζοναύτες νεκροί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια “γκρίζα” έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά από την κατάρριψη από τουρκικό μαχητικό δύο αμερικανικών ελικοπτέρων CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν πεζοναύτες των ΗΠΑ, της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από τα κουρδικά εδάφη στη βορειοανατολική Συρία, σκοτώνοντας και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα δύο ελικόπτερα αναχώρησαν στις 14 Ιανουαρίου από την αεροπορική βάση του Ιράκ «Άιν αλ Άσαντ» για μια “κανονικής / ρουτίνας” πτήσης ανεφοδιασμού των πεζοναυτών των ΗΠΑ, και της Βρετανίας των ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονταν με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων, μαχόμενοι κατά του Ισλαμικού Κράτους- Ντάες, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην βορειοανατολική Συρία, κοντά στην πόλη Ράκα, όταν συνέβη αυτό το «έγκλημα πολέμου».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση απέκρυψε σκόπιμα αυτό το γεγονός από τον αμερικανικό λαό που ήταν «εκ προθέσεως έγκλημα πολέμου», γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν θα μάθαιναν ότι 12 γενναίοι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν από τη σύμμαχό τους Τουρκία, η οποία την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν με τον κουρδικό λαό, τους τρομοκράτες, η Τουρκία κάνει ό, τι μπορεί για να τους καταστρέψει, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα του «Sorcha Faal».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS – Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ

Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα… που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»

ΟΗΕ: Η Γάζα δεν ταξινομείται πλέον σε κατάσταση λιμού

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr