Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAP: “Η Τουρκία θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”

FAP: “Η Τουρκία θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι προκλήσεις από την Τουρκία προς τη Συρία επαναλαμβάνονται καθημερινά, κάτι που επηρεάζει τη Ρωσία πρωτίστως. Οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν επιθέσεις σε θέσεις που κατέχουν οι Κούρδοι στο βορρά της Συρίας και ξεκίνησαν παράλληλα μια μιντιακή προπαγάνδα κόντρα στη Ρωσία την οποία κατηγορούν για κάθε έγκλημα που γίνεται σε συριακό έδαφος, μεταδίδει το πρακτορείο FAP.

Οι αναλυτές που έδωσαν συνέντευξη για το πρακτορείο FAP εξήγησαν πως οι δράσεις της Τουρκίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο παρά το ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν θεωρείται πιθανό για πολλούς. Μια πρόκληση στη Σερβία του 1914 προκάλεσε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κάτι που δεν είχε σχεδιάσει κανείς, αναφέρουν οι αναλυτές.

“Η διαμάχη στη Συρία επίσης μπορεί να οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, παρότι αυτή τη στιγμή ούτε η Ρωσία ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελαν να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα. Ο μόνος ενδιαφερόμενος για κάτι τέτοιο είναι η Τουρκία: Είναι ο μόνος τρόπος να ερμηνεύσει κάποιος τη γραμμή πολιτικής που ακολουθεί ο Ερντογάν” αναφέρει το πρακτορείο FAP.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι οι Τούρκοι στρατιώτες συμμετέχουν στον πόλεμο της Συρίας όμως είναι πιθανό μονάδες πεζοναυτών να πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, ντυμένοι με πολιτικά.

Το πρακτορείο FAP υποστηρίζει πως μια πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας στο έδαφος, θα εμπλέξει ανοιχτά τα ρωσικά μαχητικά εναντίον τους και αυτό με τη σειρά του θα εμπλέξει στον πόλεμο τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν ως αντιπάλους μεταξύ τους.

Η Τουρκία είναι ικανή να προκαλέσει μια ένταση χωρίς προηγούμενα στη Μέση Ανατολή, που θα μετατρεπόταν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς το συντηρητικό καθεστώς της Άγκυρας θα έβλεπε ως αιτία εισβολής τη δημιουργία Κουρδικού κράτους στη Συρία, κάτι που θα πυροδοτούσε αλυσιδωτά τις εξελίξεις στο δρόμο για τον όλεθρο…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr