Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι της DynCorp έφτασαν στην Υεμένη – Τους πληρώνουν τα Εμιράτα

Μισθοφόροι της DynCorp έφτασαν στην Υεμένη – Τους πληρώνουν τα Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρώτη δύναμη μισθοφόρων από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία DynCorp έφτασε στη Άντεν της Υεμένης για να αντικαταστήσει μισθοφόρους άλλης εταιρείας.

Η εταιρεία DynCorp έχει υπογράψει συμβόλαιο 3 δισ. δολαρίων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αποστολή μισθοφόρων της στην Υεμένη, όπου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μάχονται στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στον στρατό και στις λαϊκές επιτροπές των σιιτών της Υεμένης.

Τα παραπάνω αποκάλυψε στέλεχος του υπουργείου Αμύνης της Υεμένης στο πρακτορείο ειδήσεων Khabar.

Ο Υεμενίτης αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα, είπε ότι η πρώτη ομάδα μισθοφόρων της DynCorp έφτασε στο λιμάνι του Άντεν για να αντικαταστήσει τους άνδρες που είχε στείλει η Blackwater, η διάσημη αμερικανική εταιρεία μισθοφόρων που πλέον έχει μετονομαστεί σε Academi.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι νέοι μισθοφόροι, μαζί με ειδικές δυνάμεις του ναυτικού, εισήλθαν στο λιμάνι Ρας Ομράν νοτιοδυτικά του Άντεν.

Η DynCorp είναι ανταγωνίστρια της Blackwater. Προσλαμβάνει μισθοφόρους και τους στέλνει σε ξένες χώρες σε πληρωμένες στρατιωτικές αποστολές.

Η Blackwater αποφάσισε να αποσυρθεί από την περιοχή Μπαμπ Ελ Μαντέμπ της Υεμένης μετά τις βαριές απώλειες που υπέστη από τους σιίτες Υεμενίτες.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν φημίζονται για την πολεμική αξία των υπηκόων τους, αναγκάστηκαν να προσλάβουν νέους μισθοφόρους από τη DynCorp γιατί κάποιος άλλος πρέπει να πολεμήσει για λογαριασμό τους, αφού οι ίδιοι είναι άχρηστοι με ρόμπες.

Η Υεμένη δέχεται την επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των Αράβων συμμάχων της, χωρών του Περσικού Κόλπου, από τον Μάρτιο του 2015.

Τουλάχιστον 8.400 ντόπιοι έχουν σκοτωθεί από τις σαουδαραβικές επιδρομές και 16.015 έχουν τραυματιστεί.

Η Σαουδική Αραβία πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις υποδομές της χώρας, όπως νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιου που η εταιρεία του εδρεύει στην Ελλάδα

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Αμερικανικά πολεμικά πλοία κατέρριψαν 15 ντρόουν των Χούτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr