Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν “προαναγγέλλει” πόλεμο ενώ φιμώνει Twitter και Facebook

Ο Ερντογάν “προαναγγέλλει” πόλεμο ενώ φιμώνει Twitter και Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας.

«Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», τόνισε προμηνύοντας τις “προληπτικές” ενέργειες που θα ακολουθήσουν από την Άγκυρα.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», προσέθεσε ο Ερντογάν σημειώνοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

ankara3

Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την σφοδρή φονική έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας, όπου 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους ένα ή δύο άτομα που οι αρχές θεωρούν ότι είναι οι δράστες – και 125 τραυματίστηκαν.

«Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για την τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Πολύ γρήγορα θα έχουμε τα πλήρη πορίσματα της έρευνας τα οποία και θα δώσουμε στη δημοσιότητα», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Την ίδια ώρα δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία “φωτογραφίζει” το PKK για την επίθεση μέχρι στιγμής καθώς Τούρκος αξιωματούχος έριξε την ευθύνη έμμεσα ήδη στους Κούρδους, δείχνοντας προς τα που θα πάει το πράγμα.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την τρίτη επίθεση μέσα σε έξι μήνες στην τουρκική πρωτεύουσα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της την Παρασκευή για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα στόχος της οποίας θα ήταν «υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης και κτήρια» στη συνοικία όπου είχε σημειωθεί η επίθεση στις 17 Φεβρουαρίου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ, εξέφρασε αποτροπιασμό για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην ‘Αγκυρα και καταδίκασε την τρομοκρατία απ’ όπου κι αν προέρχεται. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον τουρκικό λαό,στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη «βαθιά αλληλεγγύη» του προς τον τουρκικό λαό και διαβεβαίωσε τον ομόλογό του για την υποστήριξή του στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ καταδίκασε την επίθεση και αποκάλυψε ότι ο πρεσβευτής της στην Άγκυρα μόλις που γλίτωσε από την επίθεση. «Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν η βόμβα εξερράγη, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων», είπε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το παγιδευμένο όχημα εξερράγη στις 18.45′ τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σε στάση λεωφορείου στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι στην καρδιά της Άγκυρας, που είναι γεμάτη από καταστήματα και απ’ όπου περνούν γραμμές λεωφορείων και μετρό.

Αρκετά λεωφορεία και πολλά οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και τέσσερις στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 19 από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου μετά το συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τον Μουεζίνογλου και τον υπουργό Εσωτερικών Εφκάν Αλά, η επίθεση σημειώθηκε από όχημα στο οποίο επέβαιναν «ένα ή δύο» άτομα που σκόπιμα στόχευσαν τη στάση του λεωφορείου στην πλατεία Κιζιλάι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr