Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν βομβάρδισαν με χημικά τους Κούρδους στο Χαλέπι

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν βομβάρδισαν με χημικά τους Κούρδους στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος της “μετριοπαθούς” τζιχαντιστικής οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ (Τζαΐς Αλ Ισλάμ), “λοχαγός” Ισλάμ Αλούς, δήλωσε με δελτίο Τύπου την Παρασκευή ότι ο οπλαρχηγός της οργάνωσής του που ευθύνεται για τους φόνους Κούρδων αμάχων, στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι, μετά από σφοδρό βομβαρδισμό, θα τιμωρηθεί.

“Κατά τη διάρκεια των μαχών, ένας από τους οπλαρχηγούς της Τζαΐς Αλ Ισλάμ στο Χαλέπι χρησιμοποίησε όπλα που δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιήσει σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, πράγμα που συνιστά παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού της Τζαΐς Αλ Ισλάμ”, είπε ο Αλούς και συνέχισε: “Αυτός ο οπλαρχηγός παραπέμφθηκε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη [sic] για να του επιβληθεί η κατάλληλη τιμωρία σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα της Τζαΐς Αλ Ισλάμ”.

Η Κούρδοι από την πλευρά τους αναγνωρίζουν σε αυτή την ανακοίνωση την παραδοχή από τη μεριά της Τζαΐς Αλ Ισλάμ ότι διαθέτει χημικά όπλα, τα οποία και χρησιμοποίησε.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ αποσαφηνίζει την ίδια ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει να πολεμά την πολιτοφυλακή του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος PYD, δηλαδή τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Χαλέπι και ότι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την προστασία των αμάχων, που αποτελεί έγνοια της από την αρχή της “επανάστασης”.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είναι σύμμαχος του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Επίσης και η ίδια η Τζαΐς Αλ Ισλάμ θεωρείται παραμάγαζο της Αλ Κάιντα.

Αυτό όμως που κάνει την Τζαΐς Αλ Ισλάμ πραγματικά “ξεχωριστή”, είναι ότι αποτελεί επισήμως σύμμαχο της Τουρκίας. Ούτε η Τουρκία ούτε η Τζαΐς Αλ Ισλάμ έχουν κρύψει τις σχέσεις τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κούρδοι διαμαρτύρονται έντονα ότι οι βομβαρδισμοί των “μετριοπαθών” με θύματα Κούρδους αμάχους στη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ του Χαλεπιού είναι σχέδιο της Τουρκίας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε να εξαιρεθεί η μισθοφορική τουρκόφιλη Τζαΐς Αλ Ισλάμ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης.

“Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι ένοπλες ομάδες διαθέτουν χημικό οπλοστάσιο και μπορούν να κάνουν χρήση του σε ευρύτερη κλίμακα και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος Ιντρίς Νασάν στο ARA News και συνέχισε:

“Είναι απόδειξη ότι όχι μόνο το καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά, αλλά ότι και η Τζαΐς Αλ Ισλάμ ίσως να τα χρησιμοποίησε στα προάστια της Δαμασκού. Θεωρώ ότι η Ρωσία θα ερευνήσει ποια χώρα τους προμηθεύει τα χημικά και νομίζω ότι η Τουρκία θα κατηγορηθεί”.

Ο αρχηγός της Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Μοχάμεντ Αλούς, είναι ένας από τους κύριους συνομιλητές στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

Η κουρδική στρατιωτική ηγεσία του YPG ενημέρωσε τόσο τους Ρώσους όσο και τους συμμάχους της Αμερικανούς για τις παραβιάσεις στην εκεχειρία της 27ης Φεβρουαρίου που διέπραξαν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας.

Η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι δέχεται επίθεση από τις τουρκόφιλες μισθοφορικές ισλαμιστικές συμμορίες από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.

Στις 24 Μαρτίου και στις 7 Απριλίου οι “μετριοπαθείς” βομβάρδισαν τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ με αυτοσχέδιους όλμους, φιάλες γκαζιού και ρουκέτες που είχαν γεμίσει με χημικά.

Για να καταλάβετε, παίρνουν άδειες φιάλες γκαζιού, τις μεγάλες, τις γεμίζουν με χημικά και τις ρίχνουν, ως βόμβες, με τους αυτοσχέδιους όλμους τους.

Από τις επιθέσεις των “μετριοπαθών” μισθοφόρων της Τουρκίας έχουν σκοτωθεί συνολικά 85 Κούρδοι άμαχοι και έχουν τραυματιστεί 620.

Η κουρδική συνοικία βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές την Παρασκευή με χημικά όπλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr