Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τους Κούρδους να περνάνε τον Ευφράτη (βίντεο) – «Κότα» ο Ερντογάν!

Δείτε τους Κούρδους να περνάνε τον Ευφράτη (βίντεο) – «Κότα» ο Ερντογάν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να περνάνε τον Ευφράτη όλη την Πέμπτη και να συγκεντρώνονται στη δυτική του όχθη, προετοιμαζόμενες για την επίθεση απελευθέρωσης της πόλης Μανμπίτζ, στην επαρχία του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

map_3_manbij Με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κίτρινο οι Κούρδοι και οι SDF, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας και η Αλ Κάιντα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και είναι μια συμμαχική δύναμη αποτελούμενη από τους σοσιαλιστές Κούρδους της Συρίας (YPG/YPJ), αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις, Ασσύριους χριστιανούς και Τουρκμένους. Οι Κούρδοι είναι ο “κορμός” των SDF, οι οποίες τελούν και υπό κουρδική διοίκηση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρελθόν είχε απειλήσει ότι εάν οι Κούρδοι τολμήσουν να περάσουν δυτικά του Ευφράτη αυτό θα αποτελούσε αιτία πολέμου για την Τουρκία, η οποία ποτέ δεν θα το επέτρεπε. [Αναλυτικά διαβάστε εδώ: Τέλος το νεο-οθωμανικό όνειρο Ερντογάν – Οι Κούρδοι πέρασαν τον Ευφράτη (χάρτες)].

Την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την κορυφαία δήλωση “κωλοτούμπα”. Είπε ότι αυτοί που περνάνε τον Ευφράτη δεν είναι Κούρδοι αλλά οι Άραβες σύμμαχοι των Κούρδων.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βλέπει” μόνο 400 Κούρδους αντάρτες να έχουν περάσει δυτικά, ενώ η πλειονότητα -κατά τον Ερντογάν- είναι 2.500 Άραβες που ηγούνται και της επιχείρισης.

Δεν είναι πραγματικά απίστευτος; Αυτό το αλαζονικό ανθρωπάκι, που απειλούσε με εισβολή στη Συρία και ονειρευόταν την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (“τρομάρα” του), που παριστάνει την υπερδύναμη σε αμάχους και γυναικόπαιδα, διότι ο στρατός του είναι ένα τσούρμο ανίκανων να αντιμετωπίσουν έναν πραγματικό στρατό, αυτός ο δήθεν “μάγκας” και “νταής” της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και του κόσμου όλου, τώρα “δεν βλέπει” Κούρδους δυτικά του Ευφράτη.

Πόσο βολικές αρλούμπες, πράγματι. Αφού πέρασαν Άραβες δυτικά του Ευφράτη η Τουρκία δεν έχει λόγο να υλοποιήσει τις απειλές της, είναι το επιχείρημά του για να δικαιολογηθεί που έβαλε την ουρά στα σκέλια.

Βεβαίως και τα στρατεύματα που περνάνε τον Ευφράτη είναι κυρίως κουρδικά. Όχι γιατί δεν υπάρχουν Άραβες αρκετοί μεταξύ των SDF αλλά γιατί οι Κούρδοι είναι η δύναμη που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα και αποτελούν, έτσι κι αλλιώς, τη συντριπτική πλειονότητα των SDF.

Το ότι ο Ερντογάν “δεν βλέπει” και τόσους Κούρδους να περνάνε τον Ευφράτη είναι απλώς απόδειξη του πόσο “τσάμπα μάγκας” και “φούσκας” είναι και ότι παριστάνει τον “νταή” εκεί που τον παίρνει, αλλιώς αμέσως ξέρει να κάθεται ήσυχα και να κουνάει την ουρά του.

Και οι Κούρδοι απέδειξαν ότι λαός που λαχταρά την ελευθερία του αγωνίζεται να την κερδίσει με αίμα και δεν “μασάει” από τις απειλές των νταβατζήδων. Για αυτό στους Κούρδους αξίζει κάθε μέτρο γης που απελευθερώνουν. Γιατί δεν είναι ένα τσούρμο βολεμένων δειλών και έχουν εθνική ηγεσία να τους οδηγεί στους στόχους τους.

Δείτε από το Twitter φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από την κουρδική προέλαση δυτικά του Ευφράτη. Να σημειωθεί ότι μαζί με τις δυνάμεις των SDF επιχειρούν και Αμερικανοί κομάντος:

sdf_eufratis

sdf_eufratis1

sdf_eufratis2

sdf_eufratis3

sdf_eufratis4

sdf_eufratis5

Δείτε και βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr