Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

150 γυναίκες της Μανμπίτζ έπιασαν τα όπλα και σκοτώνουν τζιχαντιστές

150 γυναίκες της Μανμπίτζ έπιασαν τα όπλα και σκοτώνουν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαλίγια Νιμέτ, μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου που διευθύνει την πολιορκία της πόλης Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, αποκάλυψε στο κουρδικό πρακτορείο ANHA ότι περισσότερες από 150 γυναίκες της πολιορκημένης πόλης εντάχθηκαν εθελοντικά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συμμαχικός αντάρτικος στρατός με κορμό τους Κούρδους της Συρίας (YPG/YPJ) και συμμετέχοντες αραβικές και ασσυριακές δημοκρατικές οργανώσεις.

Οι εν λόγω εθελόντριες κατατάχθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετά την έναρξη της μάχης για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ, στις 31 Μαΐου, και όχι από πριν.

Οι νεοσύλλεκτες μάχονται κανονικά στην πρώτη γραμμή, για να απελευθερώσουν τα σπίτια τους από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η Νιμέτ πρόσθεσε ότι εάν ο αριθμός τους αυξηθεί θα σχηματίσουν αυτόνομο τάγμα που θα παραμείνει στην πόλη, μετά την απελευθέρωσή της, ως μονάδα πολιτοφυλακής.

Οι γυναίκες της Μανμπίτζ εμπνέονται από τις Κούρδισσες αντάρτισσες του YPJ που μάχονται στο ίδιο πλευρό με τους άνδρες συναγωνιστές τους, του YPG, στην πρώτη γραμμή.

Η Χαλίγια Νιμέτ κάλεσε εάν είναι δυνατόν όλες οι γυναίκες της Μανμπίτζ να ενταχθούν στις SDF και να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους.

Ο πρώτος που εισηγήθηκε τη στρατιωτική εκπαίδευση των γυναικών ως προϋπόθεση πολιτικών δικαιωμάτων αλλά και για να μπορούν να υπερασπίζονται τα σπίτια και τα παιδιά τους όταν οι άνδρες απουσιάζουν ήταν ο Αθηναίος φιλόσοφος Πλάτων, στο έργο του “Νόμοι”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr