Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ισπανία θα ανεφοδιάσει τον Ρωσικό Στόλο που πλέει προς τις ακτές της Συρίας

Η Ισπανία θα ανεφοδιάσει τον Ρωσικό Στόλο που πλέει προς τις ακτές της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπη με “διεθνή οργή” βρίσκεται η Ισπανία, σύμφωνα με την Telegraph, επειδή θα ανεφοδιάσει με καύσιμα τον Ρωσικό Στόλο που απέπλευσε από τον βορρά με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που καταδικάζουν [δυτικοί] πολιτικοί και στρατιωτικοί, γράφει η Telegraph, είναι ότι η Ισπανία αν και μέλος του ΝΑΤΟ θα δώσει στον ρωσικό στόλο καύσιμα και εφόδια.

Το TRIBUNE σχολιάζει με τη σειρά του ότι δεν έχει αντιληφθεί κάποια “διεθνή οργή” για την Ισπανία.

Ο Ρωσικός Στόλος αποτελείται από οχτώ πολεμικά πλοία με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ.

Τα ρωσικά πλοία θα ανεφοδιαστούν από το ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, ισπανικό θύλακα στη μεσογειακή ακτή της βόρειας Αφρικής. Ο Ρωσικός Στόλος αναμενόταν να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ και να εισέλθει στη Μεσόγειο Θάλασσα την Τετάρτη το πρωί.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ (που δεν φημίζεται για την ευστροφία του), Γενς Στόλτενμπεργκ, κατηγόρησε τον Ρωσικό Στόλο ότι σκοπεύει να βομβαρδίσει το κατεχόμενο από την Αλ Κάιντα ανατολικό Χαλέπι, στο οποίο οι τρομοκράτες κρατάνε ομήρους περίπου 275.000 Σύρους αμάχους.

Ωστόσο η κατηγορία αυτή “δεν στέκει”. Εάν ο Πούτιν ήθελε απλά να εντείνει τους βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι αρκούσε να στείλει περισσότερα αεροπλάνα στην αεροπορική βάση στην Αττάλεια. Δεν θα κατέβαζε οχτώ πλοία από τη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ αυτών και το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο.

Ο Πούτιν κάτι μεγαλύτερο έχει στο μυαλό του από το Χαλέπι.

“Είναι στο κάθε έθνος να επιλέξει εάν αυτά τα πλοία μπορούν να πάρουν εφόδια και καύσιμα σε διάφορα λιμάνια κατά μήκος της πορείας τους προς την ανατολική Μεσόγειο”, είπε διατυπώνοντας προσεκτικά τις λέξεις του ο Στόλτενμπεργκ και συνέχισε:

“Αλλά την ίδια ώρα είμαστε ανήσυχοι και το έχω εκφράσει αυτό ξεκάθαρα, σχετικά με την πιθανή χρήση αυτή της μάχιμης ομάδας για να αυξηθεί η ρωσική ικανότητα και να γίνει μια πλατφόρμα για αεροπορικές επιδρομές ενάντια στη Συρία. (…) Πιστεύω ότι όλοι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν επίγνωση ότι αυτή η ομάδα [στολίσκος] μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Χαλέπι και στη Συρία”.

Η Ισπανία συνηθίζει να ανεφοδιάζει τα ρωσικά πλοία στο βορειοαφρικανικό λιμάνι της, το οποίο δεν καλύπτεται από ΝΑΤΟϊκές συνθήκες.

Τουλάχιστον 60 ρωσικά πλοία έχουν “δέσει” στη Θέουτα από τον Απρίλιο του 2010 που άρχισε η λειτουργία της ισπανικής ναυτικής βάσης με στόχο να παρέχει υπηρεσίες σε πολεμικά πλοία εθνών εκτός ΝΑΤΟ.

Στο ισπανικό λιμάνι δεν θα δέσει το ίδιο το αεροπλανοφόρο αλλά το τάνκερ που το συνοδεύει και τα άλλα πολεμικά πλοία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr