Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οργή του Ευφράτη” η επίθεση στη Ράκα – Συμμετέχουν 30.000 Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι

“Οργή του Ευφράτη” η επίθεση στη Ράκα – Συμμετέχουν 30.000 Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τα ξημερώματα της Κυριακής έχει ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με στόχο τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.

Στην επίθεση συμμετέχουν συνολικά 30.000 άνδρες και γυναίκες των SDF από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), από αραβικές δημοκρατικές ένοπλες οργανώσεις και από τους Ασσύριους – Συριάνους – Αραμαίους χριστιανούς του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου (MFS).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ (του οποίο μέλος είναι και η Ελλάδα).

“Η κυρίως μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα και των περιχώρων της ξεκίνησε”, δήλωσε ο Τζιχάν Σεΐχ Αχμέντ, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αΐν Ίσα, 50 χλμ βόρεια της Ράκα.

north_syria

Η επιχείριση έχει την κωδική ονομασία “Η Οργή του Ευφράτη”.

Ο Τζιχάν Σεΐχ Αχμέντ ενημέρωσε ότι η επιχείριση ξεκίνησε ανεπίσημα το Σάββατο το βράδυ-ξημερώματα Κυριακής.

“Η Ράκα θα απελευθερωθεί από τους γιους της και τις αραβικές, κουρδικές και τουρκμενικές ένοπλες φατρίες, ήρωες κάτω από το ίδιο λάβαρο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, και με την ενεργή συμμετοχή των κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας… σε συντονισμό με τον Διεθνή Συνασπισμό” υπό τις ΗΠΑ.

Η επιχείριση έχει στόχο, σύμφωνα με τον Αχμέντ, να απελευθερωθεί η Ράκα “από τις δυνάμεις της παγκόσμιας σκοταδιστικής τρομοκρατίας που εκπροσωπεί το Ισλαμικό Κράτος που πήρε την πόλη για να την κάνει πρωτεύουσά του”.

Ο Ταλάλ Σέλο, επίσης εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), είπε ότι η επιχείριση θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. “Πρώτα θα απελευθερώσουμε την ύπαιθρο γύρω από τη Ράκα και θα απομονώσουμε την πόλη, και στη συνέχεια θα πάρουμε την πόλη”.

Όπως αποκάλυψε, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παρέλαβαν καινούργιο οπλισμό από τις ΗΠΑ, μεταξύ του οποίου και αντιαρματικούς πυραύλους.

“Η μάχη δεν θα είναι εύκολη και θα απαιτήσει ακριβείς και προσεκτικές επιχειρήσεις επειδή το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπιστεί το προπύργιό του γνωρίζοντας ότι η απώλεια της Ράκα θα σημάνει και το τέλος του στη Συρία”, είπε.

Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η επιχείριση που ξεκίνησε την Κυριακή είναι το πρώτο βήμα για την απομόνωση της Ράκα πριν τη μεγάλη επίθεση στην ίδια την πόλη.

Η επιχείριση για τη Ράκα ξεκίνησε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιορκία της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ. Ράκα και Μοσούλη είναι οι δύο “πρωτεύουσες” των τρομοκρατών. Η απελευθέρωση των δύο αυτών πόλεων θα σημάνει την κατάρρευση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ως σύστημα που παριστάνει την κρατική οντότητα.

Ο Ταλάλ Σέλο πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί συμφώνησαν ότι η Τουρκία δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην επιχείριση για τη Ράκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr