Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψηφίζουν στην ανατολική Ουκρανία για την ελευθερία τους!

Ψηφίζουν στην ανατολική Ουκρανία για την ελευθερία τους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν περισσότεροι από επτά εκατομμύρια πολίτες της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, Κυριακή, σε δυο δημοψηφίσματα που διοργανώνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στις επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάντσκ.

Μέσω των δημοψηφισμάτων αυτών οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη των περιοχών τους, αν θα προχωρήσουν σε κινήσεις ανεξαρτησίας ή θα συνεχίσουν να είναι τμήματα της Ουκρανίας.

Στα ψηφοδέλτια αναγράφεται η εξής ερώτηση και για τις δυο επαρχίες: «Συμφωνείτε με την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» ή «Συμφωνείτε με την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκαντσκ».

Αυτό που παραμένει να αποσαφηνιστεί είναι η συμμετοχή των πολιτών. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα κριθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών στους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίοι αγνόησαν την έκκληση του προέδρου Πούτιν να αναβάλουν τα δημοψηφίσματα.

Στο Σλοβιάντσκ, μια πόλη 110.000 κατοίκων κοντά στο Ντόνετσκ που θεωρείται προπύργιο των αυτονομιστών, ο αυτοαποκαλούμενος δήμαρχος Βιατσεσλάβ Πονομάριεφ δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει 100 % συμμετοχή. Στο Ντόνετσκ, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ρομάν Λιάγκουιν, μίλησε για «εκατομμύρια» ψηφοφόρων.

Οι εκλογικές επιτροπές δεν έχουν θέσει ελάχιστο όριο συμμετοχής για να οριστεί έγκυρη η ψηφοφορία και, σύμφωνα με τους επικεφαλής των αυτονομιστών, «το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας και του πολέμου».

Οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ντόνετσκ, περισσότερα από 1.200 εκλογικά τμήματα θα είναι ανοικτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Τα πρώτα αποτελέσματα ενδεχομένως να γίνουν γνωστά τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Σε περιοχές που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες εθελοντές θα είναι υπεύθυνοι «για να διατηρήσουν την τάξη και να αποτρέψουν ταραχές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr