Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία άρχισε να στέλνει πρόσφυγες στην Κύπρο – 93 Σύροι αποβιβάστηκαν στο νησί

Η Τουρκία άρχισε να στέλνει πρόσφυγες στην Κύπρο – 93 Σύροι αποβιβάστηκαν στο νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παιδιά κάτω των 17 ετών είναι η πλειοψηφία των προσφύγων που έφθασαν το βράδυ της Παρασκευής με σκάφος στον Κάτω Πύργο, στα βορειοδυτικά της Κύπρου, “σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη του χωριού Νίκο Κλεάνθους.

Οι 93 πρόσφυγες είναι συριακής καταγωγής. Οι 34 είναι άντρες, οι 17 γυναίκες και 42 παιδιά.

Διαπιστώθηκε ότι 43χρονος και 32χρονος ήταν απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ σε 50χρονο η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία ήταν απαγορευμένη και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Καταθέτοντας στην Αστυνομία οι 93 πρόσφυγες ανέφεραν ότι το πλοιάριο απέπλευσε από το τουρκικό λιμάνι των Αδάνων και όπως και οι προηγούμενες ομάδες προσφύγων που έφθασαν στην Κύπρο, πλήρωσαν χρηματικά ποσά που ανέρχονται στα δύο χιλιάδες δολάρια ανά άτομο στους διακινητές για το ταξίδι.

Μετά την άφιξη τους με το πλοιάριο από τις ακτές της Τουρκίας, όπως είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κλεάνθους, παραλήφθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας και την Αστυνομία και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό κέντρο, όπου έτυχαν περίθαλψης, ενώ αναμενόταν η μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας έξω από τη Λευκωσία.

Αφίχθηκαν με σκάφος στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του κατεχόμενου χωριού Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας.

Με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών, ο κ. Κλεάνθους είπε πως η γεωγραφική θέση του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευνοεί την εισροή προσφύγων στην περιοχή, σημειώνοντας πως επείγει να γίνει σωστή στελέχωση του Λιμενικού σταθμού περιοχής, αλλά και να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής αυτών των ανθρώπων, εκτός του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο εξέφρασε την ανησυχία του για το συνεχή ροή μεταναστών και φόβους ότι αυτή θα αυξηθεί.

Ο ίδιος μίλησε για οργανωμένο κύκλωμα με επικεφαλής σεσημασμένο διακινητή, το οποίο θησαυρίζει προωθώντας τους απελπισμένους ανθρώπους από τη Μερσίνη.

Ο Σωκράτης Χασίκος αποκάλυψε ότι έχει πληροφορίες για ελεγχόμενη και στοχευμένη προώθηση εκατοντάδων ακόμη προσφύγων τις επόμενες μέρες.

Σημείωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσουν να στείλουν στην Κύπρο άλλους 700 πρόσφυγες.

«Τιμούμε όλες τις συμφωνίες και θέλουμε να τους προστατέψουμε από ανθρωπιστικής πλευράς, αλλά δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στείλουμε το μήνυμα ότι το ημικατεχόμενο νησί μας είναι ‘ξενοδοχείο’ μεταναστών» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νοείται θετικό κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική του εφησυχασμού» της Τουρκίας και η Τουρκία προκαλεί

Βελόπουλος: Να ακυρώσει άμεσα τη συνάντηση με Ερντογάν στην Τουρκία ο Μητσοτάκης

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr