Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ επιθεώρησε τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία – Μήνυμα στην Άγκυρα

Ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ επιθεώρησε τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία – Μήνυμα στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής της CENTCOM, επισκέφθηκε την Παρασκευή το κουρδικό αρχηγείο στην πόλη Κόμπανι της βόρειας Συρίας καθώς και την πρώτη γραμμή του μετώπου της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που κυκλώνουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, πόλη Ράκα.

Ο στρατηγός Βότελ επισκέφθηκε την Κόμπανι και την πρώτη γραμμή της επιχείρισης προς τη Ράκα λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν στην Κόμπανι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας δύναμης που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς της Συρίας, ο Τζόζεφ Βότελ συζήτησε τις τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Ράκα και τρόπους για να αυξηθεί η υποστήριξη και ο συντονισμός με τον Διεθνή Συνασπισμό.

“Η επίσκεψη του στρατηγού Βότελ για να συναντηθεί με τους διοικητές των SDF είναι σημάδι ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για την επόμενη, και πιθανώς τελειωτική, φάση της επιχείρισης για την κατάληψη της Ράκα”, εκτίμησε ο Νίκολας Α. Χέρας του CNAS (Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια) μιλώντας στο ARA News.

“Πρόκειται στην πραγματικότητα για μεγάλη τιμή για τις SDF να φιλοξενούν τον αρχηγό ολόκληρης της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης. Καταδεικνύει ότι οι SDF απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της διαφύλαξης της ζωής του στρατηγού και της καλής υγείας του”, πρόσθεσε.

“Επίσης αποδεικνύει ότι ο στρατηγός Βότελ θεωρεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ισχυρές και στενές συμμάχους, ώστε να επιθυμεί προσωπικά να επισκεφθεί τους διοικητές τους και να συσκεφθεί μαζί τους τη στρατηγική για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα”, είπε ο Χέρας στο ARA News.

Η επίσκεψη όμως στέλνει και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και τους μισθοφόρους της.

Μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού οι φιλότουρκοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βόρεια Συρία απείλησαν να επιτεθούν στην πόλη Μανμπίτζ, στα δυτικά του Ευφράτη, που τελεί υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν με τίποτα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ των SDF και των φιλότουρκων FSA.

Εκτός ότι μια τέτοια σύγκρουση θα έφερνε αντιμέτωπους δύο αντάρτικους στρατούς που υποτίθεται αμφότεροι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, θα ματαίωνε και την επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, διότι οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους θα έπρεπε να στρέψουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr