Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανθρωποκυνηγητό Τούρκων πρακτόρων στη Βουλγαρία – Απελάσεις “εθνικά επικίνδυνων” Τούρκων

Ανθρωποκυνηγητό Τούρκων πρακτόρων στη Βουλγαρία – Απελάσεις “εθνικά επικίνδυνων” Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανθρωποκυνηγητό με στόχο Τούρκους πράκτορες που αλωνίζουν στη Βουλγαρία έχουν εξαπολύσει οι βουλγαρικές Αρχές.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, η βουλγαρική κρατική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (DANS) εξέδωσε διοικητική πράξη απέλασης σε έναν Τούρκο πολίτη, ενώ ένας άλλος Τούρκος πολίτης χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα, αναφέρει το βουλγαρικό news.bg επικαλούμενο εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Το περιστατικό είναι συνέχεια άλλων, όπως σημειώνει το Βαλκανικό Περισκόπιο, καθώς λόγω των επικείμενων βουλγαρικών εκλογών Τούρκοι πράκτορες “αλωνίζουν” στον βουλγαρικό νότο.

Στον Τούρκο πολίτη που επεβλήθη η “απέλαση”, απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας για «μια περίοδο πέντε ετών», βάσει του νόμου περί αλλοδαπών στη Βουλγαρία.

Ο Τούρκος χαρακτηρίσθηκε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο δεύτερος Τούρκος πολίτης με εντολή του προέδρου της DANS -σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου περί αλλοδαπών στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας- καταγράφηκε στη βάση δεδομένων των πληροφοριών ως ανεπιθύμητος αλλοδαπός στη χώρα με τον χαρακτηρισμό “απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της DANS, τα άτομα αυτά έχουν διαπράξει στο έδαφος της Βουλγαρίας αντισυνταγματική δραστηριότητα που κατευθύνεται εναντίον της κυριαρχίας και της ενότητας του βουλγαρικού έθνους στη χώρα.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες, χάρη στις διπλωματικές ενέργειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών η Βουλγαρία “έσπασε” από το άρμα της Τουρκίας, που ανεξήγητα είχε δεθεί προηγουμένως και έχει έρθει δίπλα στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμενοι οι Βούλγαροι ότι η κοινή μας συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η κοινή απειλή που αντιμετωπίζουμε από τον νεο-οθωμανισμό μας θέλουν σε κοινό μέτωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr