Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι στρατιώτες γιορτάζουν με κουρδικές σημαίες στη Συρία – “Τελειωμένος” ο Ερντογάν

Ρώσοι στρατιώτες γιορτάζουν με κουρδικές σημαίες στη Συρία – “Τελειωμένος” ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν “χαστούκια” οι ισλαμιστές της Άγκυρας. Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν Ρώσους στρατιώτες στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, να γιορτάζουν το Νεβρόζ (Εαρινή Ισημερία – Κουρδική Πρωτοχρονιά) μαζί με τους Κούρδους αντάρτες που η Τουρκία κατηγορεί ως “τρομοκράτες”.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan, ακόμα μια “ντουντούκα” του ερντογανισμού, σημειώνει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες «έβγαλαν φωτογραφίες αγκαλιασμένοι μπροστά από σημαίες, με μέλη του YPG και YPJ».

Επιπλέον, σημειώνει το δημοσίευμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή κατά τη διάρκεια των κουρδικών εορτασμών, υποστράτηγος Αντρέι Λοβκόφ, έγινε εθεάθη φορώντας στη στολή του το εθνόσημο των κουρδικών ομάδων YPG.

Ο Ρώσος υποστρατήγος Αντρέι Λοβκόφ ποζάρει με το κουρδικό εθνόσημο στο μπράτσο μπροστά στο πορτρέτο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), ένοπλα τμήματα του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος PYD στη Συρία, ως παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει αντάρτικο στην Τουρκία εδώ και 40 χρόνια.

Οι Κούρδοι της Συρίας απαντούν ότι δεν έχουν σχέση με το PKK αλλά αναγνωρίζουν τον φυλακισμένο ηγέτη του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ως ιδεολογικό τους ηγέτη.

Στις αρχές της εβδομάδας μια ρωσική δύναμη εισήλθε στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στα σύνορα με την Τουρκία και στρατοπέδευσε εκεί ως “ασπίδα” απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα στους Κούρδους.

Μια άλλη δύναμη 200 Αμερικανών Ρέιντζερς έχει αναπτυχθεί στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή της Μανμπίτζ, επίσης στη βορειοδυτική Συρία, για τον ίδιο λόγο.

Οι Κούρδοι πλέον προστατεύονται από ρωσικές και αμερικανικές δυνάμεις στα εδάφη που ελέγχουν και οι μεγάλες δυνάμεις έμπρακτα λένε στον Ερντογάν ότι οι νεο-οθωμανικές ματαιοδοξίες του δεν “χωράνε” στη Συρία, ούτε μπορεί πλέον να επιτίθεται στους Κούρδους.

Η Τουρκία για μια ακόμη φορά οδηγείται στη διεθνή απομόνωση εξαιτίας του ισλαμιστικού φανατισμού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr