Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα και Τούρκοι τζιχαντιστές περικύκλωσαν Ελληνορθόδοξη πόλη στη Συρία (χάρτης)

Αλ Κάιντα και Τούρκοι τζιχαντιστές περικύκλωσαν Ελληνορθόδοξη πόλη στη Συρία (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τζιχαντιστικός συνασπισμός Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η νέα συμμαχία της Αλ Κάιντα στη Συρία (πρώην Αλ Νούσρα – Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ) και το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα που συγκροτήθηκε από Τούρκους εθελοντές χωρών της Κεντρικής Ασίας (Τουρκμένοι) και της Κίνας (Ουιγούροι Τούρκοι), προωθήθηκαν την Τετάρτη στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, στη δυτική Συρία και έφτασαν πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Χάμα, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν και έσπασαν την Τετάρτη τις γραμμές της 11ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του συριακού στρατού και είναι η δεύτερη φορά που απειλούν την πόλη Χάμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και οι Τούρκοι συμμαχητές τους βρίσκονται και στα περίχωρα της Ελληνορθόδοξης πόλης Μαρντέ (Mhardeh ή Maḥardah), που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χάμα.

Οι κάτοικοι της πόλης είναι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί (συνολικά 700.000 είναι οι Ελληνορθόδοξοι σε όλη τη Συρία).

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές την υπεράσπιση της πόλης έχουν αναλάβει 800 πολιτοφύλακες, κάτοικοί της, Ελληνορθόδοξοι.

Η συριακή κυβέρνηση θεωρεί τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας “Άραβες”, αλλά πρόκειται για ελληνικής και ρωμαϊκής καταγωγής πληθυσμούς.

Σήμερα είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα αραβόφωνοι, αλλά για αυτό μάλλον ευθύνεται η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Συρίας που ΔΕΝ διέσωσε την ελληνική γλώσσα και επέλεξε τον εξαραβισμό του ποιμνίου της.

Εξάλλου το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας είναι γνωστό ότι έχει αραβόφωνους πατριάρχες και είναι πειθήνιο στις προσταγές της Μόσχας, εξυπηρετώντας τους γεωθρησκευτικούς σχεδιασμούς της Ρωσίας στην περιοχή που θέλουν τους Ελληνορθόδοξους να αισθάνονται Άραβες ώστε να έχουν “προστάτη” τη Ρωσία και όχι Έλληνες γιατί τότε θα στραφούν προς τη Δύση.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τη γεωπολιτική, το γεγονός είναι ότι οι τρομοκράτες απειλούν Ελληνορθόδοξη πόλη και τα τουρκικά στίφη εάν τους νικήσουν θα τους σφάξουν ως “Ρουμ”, δηλαδή ως Ρωμαίους – Ρωμηούς κι όχι ως Άραβες.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν στο Twitter, από το απόγευμα της Πέμπτης, ότι η Αλ Κάιντα περικυκλώνει την πόλη και οι Ελληνορθόδοξοι κάτοικοι, άμαχοι και γυναικόπαιδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον πληθυσμό της Μαρντέ, στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε Ελληνορθόδοξες κοπέλες της Μαρντέ να ποζάρουν για τις ανάγκες αθλητικής φωτογράφισης. Είναι εμφανής η καταγωγή τους, ό,τι κι εάν ισχυρίζεται η προπαγάνδα του παναραβισμού.

Ερυθροσταυρίτες της Μαρντέ και τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Τα καστανά και καστανόξανθα μαλλιά και οι λευκές επιδερμίδες δεν αφήνουν “περιθώρια” αμφισβήτησης ότι είναι απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων.

Δείτε τη θέση της πόλης στον χάρτη της Google:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr