Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε η Ρωσία

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή της συμφωνίας που είχε συνάψει με τις ΗΠΑ, για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από το Συρία, και απαίτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Σαϊράτ στα δυτικά της επαρχίας Χομς.

«Η ρωσική πλευρά αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και την ασφάλεια των πτήσεων στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία» που πραγματοποιούν η ρωσική και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ανέφερε σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπογράψει αυτό το πρωτόκολλο συμφωνίας, που περιείχε κανόνες και περιορισμούς με σκοπό την αποτροπή επεισοδίων ανάμεσα σε αεροσκάφη των δύο χωρών πάνω από τη Συρία τον Οκτώβριο του 2015, μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης προς υποστήριξη της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η ρωσική και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το έγγραφο επέμενε στον επαγγελματισμό τον οποίο θα έπρεπε να επιδεικνύουν οι πιλότοι, συνιστώντας τη χρήση κάποιων κοινών ραδιοφωνικών συχνοτήτων και πρότεινε τη δημιουργία μιας δευτερεύουσας γραμμής επικοινωνίας στο έδαφος.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς στην κεντρικοδυτική Συρία, επλήγη γύρω στις 03:40 ώρα Ελλάδας από 59 πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν από τα αμερικανικά πυραυλοφόρα καταδρομικά USS Porter και USS Ross που βρίσκονταν στη Μεσόγειο.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση που φέρεται να εξαπολύθηκε με χημικά όπλα στην πόλη Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλέμπ, την ευθύνη για την οποία η Ουάσιγκτον επέρριψε στο συριακό καθεστώς, κάτι που διαψεύδει η Δαμασκός.

«Είναι προφανές πως τα πλήγματα των πυραύλων είχαν ετοιμαστεί εκ των προτέρων (…) και η απόφαση για τα πλήγματα αυτά ελήφθη στην Ουάσιγκτον πολύ πριν από τα γεγονότα στην Ιντλίμπ, που χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την επίδειξη δύναμης», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε στις 18.30 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει τις επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, τρεις ημέρες μετά την επίθεση με χημικά όπλα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Ρωσία, κυριότερη σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης μαζί με το Ιράν, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου, αφού κατήγγειλε τα αμερικανικά πλήγματα ως «επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr