ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Σαγιάφ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Τζιχαντιστές, Φιλιππίνες,

















































Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Δικογραφία κατά αγροτών που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια στα Γιάννενα
Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην επαρχία Μιντανάο, στο νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, με αφορμή τις εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, ο οποίος έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική για τις ακραίες και ανορθόδοξες μεθόδους του απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τις απαξιωτικές έως υβριστικές αναφορές του προς τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έλαβε την απόφαση μετά από «σοβαρή σκέψη», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του.
Ο Ντουτέρτε έδωσε εντολή να επιβληθούν όλοι οι κανόνες που διέπουν μία κατάσταση επιβολής στρατιωτικού νόμου.
Ο στρατός ήδη κινείται προς την επαρχία Μιντανάο, όπου αναμένεται να λάβει χώρα μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης, μεγαλύτερη και από εκείνη που έλαβε χώρα στον πόλεμο εναντίον των βαρόνων ναρκωτικών.
Στις νότιες Φιλιππίνες υπάρχει μουσουλμανικός πληθυσμός και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους έχουν αναδυθεί τζιχαντιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται είτε στην Αλ Κάιντα είτε στο Ισλαμικό Κράτος.






















































