ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Αστυνομικό Διευθυντή στις νότιες Φιλιππίνες

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Αστυνομικό Διευθυντή στις νότιες Φιλιππίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αποκεφάλισαν αστυνομικό διευθυντή και συνέλαβαν πολλούς ομήρους, ανάμεσα στους οποίους και ένας ιερέας, στις νότιες Φιλιππίνες, όπου ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές.

«Τρομοκράτες σταμάτησαν τον αστυνομικό διευθυντή της Μαλαμπάνγκ ενώ επέστρεφε στο σπίτι του και πιστεύω πως τον αποκεφάλισαν αμέσως επιτόπου», δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε διευκρίνισε πως μπορεί να επεκτείνει την ισχύ του στρατιωτικού νόμου «σε όλη τη χώρα για να προστατεύσω τον πληθυσμό», όπως είπε.

Τζιχαντιστές εισέβαλαν σε έναν καθεδρικό ναό στο Μαράουι και συνέλαβαν τον ιερέα Τσίτο Σουγκανόμπ, καθώς και άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επίσκοπικής Συνόδου των Φιλιππίνων Σόκρατες Βιγέγκας.

«Απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους αν δεν ανακληθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις που εστάλησαν εναντίον τους».

Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να επιβεβαιωθούν, δήλωσε ένας περιφερειακός εκπρόσωπος του στρατού.

Οι μάχες στο Μαράουι ξέσπασαν έπειτα από μια επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον ενός σημείου στο οποίο υποτίθεται ότι κρυβόταν ο Ινσιλόν Χαπιλόν, που θεωρείται ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις Φιλιππίνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Συρία: 3.548 συλλήψεις στρατιωτικών του καθεστώτος Άσαντ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Καναδάς: Πληρωμένοι εκτελεστές στοχοποιούν εβραϊκούς στόχους στο Τορόντο – Στα ίχνη του δικτύου η Αστυνομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr