Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν κατά τραπεζών: Καταστροφή τα κέρδη τους – Να μειωθούν τα επιτόκια

Ερντογάν κατά τραπεζών: Καταστροφή τα κέρδη τους – Να μειωθούν τα επιτόκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε την Τρίτη εναντίον του τραπεζικού τομέα της χώρας του, κρίνοντας ότι αποτελεί μια «καταστροφή» το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δίνουν την έμφαση στα κέρδη τους αντί να εκπληρώνουν αυτό που χαρακτήρισε καθήκον τους, να τονώνουν την οικονομία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε μια εκδήλωση του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Τραπεζούντας, στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν δήλωσε πεπεισμένος ότι οι κρατικές τράπεζες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μειωθεί το κόστος των πιστώσεων για τους δανειολήπτες.

«Οι τράπεζες έχουν σχεδόν διπλασιάσει την κερδοφορία τους. Αυτή είναι μια καταστροφή», τόνισε ο Ερντογάν στην ομιλία του, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. «Νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε από τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, ο οποίος προτείνει οι τράπεζες να επεκτείνουν τον δανεισμό τους για να τονωθεί η τουρκική οικονομία, έχει αυτοπροβληθεί επανειλημμένα ως «εχθρός» των επιτοκίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr