Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα απαγόρευσε το κάπνισμα στην Ιντλίμπ της Συρίας και οι κάτοικοι απειλούν με εξέγερση

Η Αλ Κάιντα απαγόρευσε το κάπνισμα στην Ιντλίμπ της Συρίας και οι κάτοικοι απειλούν με εξέγερση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έθεσε τον περασμένο μήνα υπό τον πλήρη έλεγχό της την πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της βορειοδυτικής Συρίας, διώχνοντας από αυτή τις άλλες ισλαμιστές οργανώσεις πρώην συμμάχους της.

Η συριακή Αλ Κάιντα έχει προσπαθήσει να επιβάλλει, στις περιοχές που τελούν υπό τον απόλυτο έλεγχο της, τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία -όπως κάνει και το Ισλαμικό Κράτος.

Η επιβολή της Σαρία σημαίνει μεταξύ άλλων συγκεκριμένο ντύσιμο για άνδρες και γυναίκες και καθολική απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος.

Παλιότερα η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) είχε απαγορεύσει μόνο τους ναργιλέδες στα καφενεία, αφήνοντας τα τσιγάρα να κυκλοφορούν αν και επισήμως δεν το ενέκρινε.

Ωστόσο, με διάταγμα που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, απαγόρευσε ρητά το κάπνισμα και με τσιγάρα παντού όπως και την εισαγωγή τσιγάρων και καπνού στην Ιντλίμπ.

Διέταξε επίσης τους άνδρες της να βρίσκουν και να κατασχέτουν όσα τσιγάρα και καπνό βρίσκουν.

Οι κάτοικοι όμως της Ιντλίμπ είναι φανατικοί καπνιστές και αυτό το μέτρο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, με πολλούς να προειδοποιούν τους τζιχαντιστές ότι εάν συνεχίσουν να τους ορίζουν τις ιδιωτικές ζωές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξέγερση.

Κάτοικος της Ιντλίμπ που μίλησε στο Syria Direct είπε χαρακτηριστικά ότι είναι προτιμότερο να τους κόψουν το ψωμί παρά το κάπνισμα.

“Το κάπνισμα είναι κόκκινη γραμμή. Οι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν εναντίον τους και δεν τηρήσουν την απαγόρευση. Είναι η μόνη απόλαυση που μας απέμεινε, ενώ ζούμε μέσα σε βαθιά φτώχεια”.

Η οργάνωση έχει και άλλο πρόβλημα. Πολλοί από τους άνδρες της είναι φανατικοί καπνιστές.

“Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζουμε το στρες. Οι κάτοικοι της Ιντλίμπ πλέον έχουμε σιχαθεί τη ζωή μας με τους ισλαμιστές να μας εξουσιάζουν. Τώρα ξέρουμε ότι συμπεριφέρονται όπως και το καθεστώς. Μας φορολογούν και περιορίζουν τις ελευθερίας μας”, προσθέτει η ίδια πηγή που μίλησε στο Syria Direct.

“Εάν αυτή η απόφαση τεθεί σε εφαρμογή, θα πάω στην Τουρκία. Αυτό λένε και οι περισσότεροι φίλοι μου καπνιστές”, λέει ο ίδιος και τονίζει: “Δεν έχουν ρίξει (σ.σ. η Αλ Κάιντα) ούτε μια σφαίρα ενάντια στην κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάζουν χρήματα, να κυβερνάνε την πόλη και να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους ανθρώπους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr