Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από Βαρκελώνη – Τρομοκράτες έριξαν φορτηγό πάνω σε πεζούς – Σκληρές εικόνες

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από Βαρκελώνη – Τρομοκράτες έριξαν φορτηγό πάνω σε πεζούς – Σκληρές εικόνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαρκελώνη: Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.

Η καταλανική αστυνομία (Mossow d’ Esquadra) επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελόνη ως “τρομοκρατική ενέργεια”. Απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διαβεβαίωσε επίσης ότι “δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελόνη”.

Ένα φορτηγάκι αρχικά έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης.

Αρχικά λέχθηκε ότι υπάρχουν 13 νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες, με την Αστυνομία όμως να επιβεβαιώνει έναν νεκρό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε εστιατόριο στην Βαρκελώνη μετά το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος στην μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν πολλοί τραυματίες από το περιστατικό ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή κοντά στην Placa Catalunya ενώ αιτήθηκαν να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό και του Τρένου στην περιοχή.

Η ισπανική El Pais, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι ο δράστης, αφού έριξε το βαν στο πλήθος, διέφυγε πεζός από το σημείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι «τρομοκρατική ενέργεια».

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, προειδοποιούμε ότι οι εικόνες είναι σκληρές. Υπάρχουν και παιδιά ανάμεσα στα θύματα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr