ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισέλ Ροκάρ, Ντέιβιντ Κάμερον,

















































Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή σπάνια μέσα ηλεκτρονικού πολέμου
Στα πρόθυρα «Ολικού Πολέμου»: Οι πληρεξούσιοι του Ιράν προετοιμάζονται για αμερικανικό πλήγμα στην Τεχεράνη
Πρωτοβουλία Γκράχαμ για την προστασία των Κούρδων στη Συρία
Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τη μόρφωση στα κορίτσια - Κάποια κορίτσια πηγαίνουν σε «κρυφά σκολειά»
Λάρισα: Πέθανε φίλαθλος ΠΑΟΚ όταν άκουσε για τον θάνατο του φίλο του στο τροχαίο στη Ρουμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγόρησε την Τετάρτη τη Βρετανία ότι εντάχθηκε στην ΕΕ μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα εμπορικά της συμφέροντα και την κάλεσε να φύγει πριν προκαλέσει κι άλλες ζημιές.
Τα σχόλια του 83χρονου Μισέλ Ροκάρ έγιναν ενώ η Βρετανία ηγείται αυτών που αντιτάσσονται στο στόχο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια υποψηφιότητα που έχει την υποστήριξη αριθμού μελών της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Γερμανίας.
“Ανάμεσα σε σας και σε μας, τους ηπειρωτικούς Ευρωπαίους, υπάρχει μια διαφωνία που γίνεται απειλητική”, γράφει ο Ροκάρ σε σχόλιό του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα “Λε Μοντ”.
“Η Ευρώπη πεθαίνει απ’ αυτή”, τονίζει.
Ο σοσιαλιστής Μισέλ Ροκάρ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της στενότερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από την ίδρυση του συνασπισμού τη δεκαετία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πέρασε 15 χρόνια ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού αποχώρησε το 1997 από τη γαλλική πολιτική.
Η Βρετανία –η οποία εντάχθηκε στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) το 1973 αφού ο πρόεδρος της Γαλλίας στρατηγός Σαρλ ντε Γκολ είχε αντισταθεί σε προηγούμενες απόπειρες να ενταχθεί στο συνασπισμό– κατηγορείται από καιρό από ορισμένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕ ότι προσπαθεί να επιβραδύνει την ευρωπαϊκή πολιτική ένωση.
Ο Μισέλ Ροκάρ κατηγόρησε επίσης το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι “προσποιείται” πως θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ και ότι προκαλεί αναταραχή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βρετανικών τραπεζών.
“Φύγετε λοιπόν, πριν καταστρέψετε τα πάντα”, γράφει ο Ροκάρ. “Κάποτε το να είσαι Βρετανός ήταν συνώνυμο με την κομψότητα. Ας ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη. Ανακτήστε την κομψότητά σας και θα ανακτήσετε και την εκτίμησή μας”.






















































