Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: 1.000 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στους Κούρδους – “Αυτοί παίρνουν αιχμαλώτους, δεν μας σκοτώνουν”

Ισλαμικό Κράτος: 1.000 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στους Κούρδους – “Αυτοί παίρνουν αιχμαλώτους, δεν μας σκοτώνουν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραδόθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Ιράκ μετά την ήττα τους στην πόλη Χαουίτζα του Κιρκούκ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των κουρδικών υπηρεσιών πληροφοριών, αφού έπεσε η Χαουίτζα στα χέρια του ιρακινού στρατού, οι εξτρεμιστές παραδόθηκαν κατά κύματα στις κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται αναπτυγμένες έξω από την πόλη του Κιρκούκ.

Το Ισλαμικό Κράτος παλαιότερα διακήρυττε ότι οι τζιχαντιστές του θα πολεμούσαν μέχρι θανάτου. Αυτό το ηθικό όμως από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει πια.

Όταν απελευθερώθηκε πλήρως η Μοσούλη από τον ιρακινό στρατό, το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Ιουλίου, εκατοντάδες τζιχαντιστές έσπευσαν να παραδοθούν στις κουρδικές γραμμές.

Όλοι αυτοί οι τζιχαντιστές όχι μόνο δεν επέλεξαν έναν τιμημένο θάνατο στη μάχη, που θα τους έστελνε στον παράδεισο, αλλά και έσπευσαν να παραδοθούν στους Κούρδους για να αποφύγουν την αιχμαλωσία ή την εκτέλεση από τους Ιρακινούς.

Διάλεξαν δηλαδή εκείνη την παράδοση που τους εγγυάται περισσότερες πιθανότητες να μην θανατωθούν.

Η πόλη Χαουίτζα απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου ύστερα από μάχη 15 ημερών.

Οι περισσότεροι τζιχαντιστές που βρίσκονταν μέσα σε αυτή επέλεξαν να πάρουν τις οικογένειές τους και να φύγουν παρά να σταθούν και να πολεμήσουν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Kurdistan24, ο τζιχαντιστής βαλής (κυβερνήτης) της Χαουίτζα διέταξε τους άνδρες του να παραδοθούν στους Κούρδους Πεσμεργκά αντί στις ιρακινές τακτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Όπως έγραψαν οι New York Times, οι σιίτες Ιρακινοί παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι προτιμάνε να μην κρατάνε τζιχαντιστές αιχμαλώτους και σε πολλές περιπτώσεις έχει αναφερθεί ότι τους εκτελούν επιτόπου.

“Ο κυβερνήτης μας είπε “λύστε τα προβλήματά σας και βρείτε μόνοι σας τη λύση. Μας είπε “να πάτε στους Πεσμεργκά, όχι στους Χασχντ”, κατέθεσε ένας τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που παραδόθηκε στο κουρδικό φυλάκιο στο Ντιμπίς.

Ένας άλλος τζιχαντιστής αιχμάλωτος είπε στους Κούρδους ανακριτές του: “Οι Κούρδοι είναι γνωστό ότι δέχονται αιχμαλώτους και δεν τους εκτελούν και διαχωρίζουν ποιος είναι πραγματικά κακός από ποιον είναι πραγματικά καλός”.

“Αυτό είναι πραγματικά το τέλος αυτού του [ισλαμικού] κράτους”, είπε ένας άλλος τζιχαντιστής. “Πιστεύω ότι εάν οι κυβερνήτες μας μάς προτρέπουν να παραδοθούμε, πραγματικά σημαίνει ότι αυτό είναι το τέλος”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr