Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 Κούρδοι και Άραβες συνοριοφύλακες στη βόρεια Συρία υπό τις ΗΠΑ – Πανικός Ερντογάν

30.000 Κούρδοι και Άραβες συνοριοφύλακες στη βόρεια Συρία υπό τις ΗΠΑ – Πανικός Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Διεθνής Συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα συγκροτήσει συνοριακή δύναμη αποτελούμενη από 30.000 μαχητές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, προκαλώντας την πανικόβλητη αντίδραση του Ερντογάν.

Με την ύφεση της επίθεσης κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός και οι συμμαχικές του Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αρχίζουν να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την ασφάλεια των συνόρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο εκπρόσωπος του συνασπισμού συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

«Στόχος είναι η συγκρότηση δύναμης 30.000 ανδρών» το ήμισυ της οποίας θα είναι μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μίας συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων μαχητών, της αιχμής του δόρατος στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, πρόσθεσε. «Υπάρχουν περί τα 230 άτομα που εκπαιδεύονται», είπε.

Με την αεροπορική και την επιμελητειακή υποστήριξη του συνασπισμού, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατόρθωσαν να εκδιώξουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών από πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Τα μέλη τους ελέγχουν περιοχές της συρο-τουρκικής μεθορίου στο βορρά, και της συροϊρακινής μεθορίου , ανατολικά. Δυτικά, οι θέσεις τους συνορεύουν με τις θέσεις του συριακού καθεστώτος.

Η Αγκυρα δεν άργησε να αντιδράσει ανακοινώνοντας ότι αυτή η δύναμη «θα νομιμοποιούσε μία τρομοκρατική οργάνωση», σε μία αναφορά στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), της μεγαλύτερης συνιστώσας στις τάξεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν «για να νομιμοποιήσουν μία τρομοκρατική οργάνωση και να την διατηρήσουν στην περιοχή είναι ανησυχητικά», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Μουστέφα Μπάλι, επιβεβαίωσε την συγκρότηση της δύναμης συνοριακής ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση έχει ήδη αρχίσει.

«Βρισκόμαστε στη μετάβαση προς μία νέα φάση συντονισμού ανάμεσα σε εμάς και τον διεθνή συνασπισμό», εξήγησε στο AFP.

«Οι τεράστιες ζώνες και οι πόλεις που έχουν απελευθερωθεί χρειάζονται κάποιον για να τις προστατεύει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών δυνάμεων, οι μονάδες θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και στα όρια των εδαφών που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Τουρκία, η οποία έχει κατ΄επανάληψιν βάλει κατά θέσεων των YPG στη βόρεια Συρία απείλησε σήμερα ότι θα επιτεθεί εναντίον της περιοχής της Εφρίν που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις τις προσεχείς ημέρες.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του διεθνούς συνασπισμού, η νέα δύναμη εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική με στόχο την πρόληψη της επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr