Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί είπαν στους Τούρκους να μην επιτεθούν στους Κούρδους στην Εφρίν

Οι Αμερικανοί είπαν στους Τούρκους να μην επιτεθούν στους Κούρδους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Παρασκευή την Τουρκία να μην αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της πόλης Εφρίν, στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα θα πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, για τις ενδείξεις ότι η Τουρκία προετοιμάζεται να πλήξει τις κουρδικές δυνάμεις στην Εφρίν, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε:

«Θα καλούσαμε (….) τους Τούρκους να μην κάνουν οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (…) Δεν θέλουμε να εμπλακούν σε βίαιες (ενέργειες) αλλά να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο Ισλαμικό Κράτος».

Η Άγκυρα λέει πως θα επέμβει στην Εφρίν και πως θα συντονίσει την επιχείρησή της εκεί με την Ρωσία, καθώς η δυσπιστία της έναντι της Ουάσιγκτον συνεχίζεται.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επέμβει στην Εφρίν και την Μανμπίτζ της Συρίας για να αντιμετωπίσει την απειλή που δημιουργεί η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), προσθέτοντας ότι η δυσπιστία της έναντι των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Η Άγκυρα πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στην τουρκική επιχείρηση στην Εφρίν και πως θα συντονιστεί με τη Μόσχα αναφορικά με την κατάσταση των Ρώσων «παρατηρητών» εκεί, δηλαδή των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί ως «ασπίδα» στους Κούρδους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως η Άγκυρα θα συντονιστεί με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Εφρίν.

Η υποστήριξη από την Ουάσιγκτον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας έχει εξοργίσει την Τουρκία, ιδιαίτερα αφού ο υπό τις ΗΠΑ Διεθνής Συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεθοριακής δύναμης 30.000 μελών που θα περιλαμβάνει την YPG.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε χθες πως συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου για να αποσαφηνίσουν το ζήτημα και πρόσθεσε πως η κατάσταση «έχει περιγραφεί εσφαλμένα».

Εντούτοις ο Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στο CNN Turk ότι η Τουρκία θα επέμβει στην Εφρίν και τη Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τη YPG και ότι η δυσπιστία της έναντι της Ουάσιγκτον συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr