Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΟΜΒΑ! Το ΔΝΤ έκανε λάθος και στην Ιταλία – Παρατεταμένη ύφεση

ΒΟΜΒΑ! Το ΔΝΤ έκανε λάθος και στην Ιταλία – Παρατεταμένη ύφεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποτυγχάνει η πολιτική της λιτότητας στην Ιταλία και από εκεί που η Ευρώπη νόμιζε ότι είχε θέσει υπό έλεγχο την ιταλική ωρολογιακή βόμβα, που έτσι κι αν σκάσει θα ανατιναχτεί στην κυριολεξία η Ευρωζώνη, το ΔΝΤ εξέδωσε την Πέμπτη απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της Ιταλίας.

Μάλιστα το ΔΝΤ κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Ματέο Ρέντσι να προωθήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (ό,τι λένε και σε εμάς) προκειμένου να αναζωογονηθεί η δραστηριότητα στην τρίτη τη τάξει οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση του Ταμείου το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 0,1% φέτος πριν αναπτυχθεί με ρυθμό 1,1% το 2015. Η προηγούμενη πρόβλεψη του ΔΝΤ, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,3% φέτος και 1,1% το 2015. Με άλλα λόγια το ΔΝΤ έκανε πάλι λάθος! Αλλά τα λάθη του ΔΝΤ τα πληρώνουν οι λαοί και δεν τρέχει τίποτα.

«Η ιταλική οικονομία δεν έχει ακόμη βγει από την παρατεταμένη ύφεση και οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες με πτωτικούς κινδύνους», ανέφερε το ΔΝΤ.

Η Ιταλία βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε τα 11 από τα 12 τελευταία τρίμηνα, ενώ το δημόσιο χρέος της συνέχισε να αυξάνεται. Όπως και στην Ελλάδα δηλαδή, το χρέος αυξάνεται, η οικονομία σε ύφεση, ο λαός υποφέρει, αλλά… αυτοί συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφική τους πολιτική.

Το ΔΝΤ μάλιστα προβλέπει ότι το χρέος της Ιταλίας θα αυξηθεί στο 136,4% φέτος πριν μειωθεί στο 135,4% το 2015 (εάν δεν κάνουν πάλι λάθος).

Η έκθεση του ΔΝΤ δημοσιεύθηκε τρεις ημέρες αφότου ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε πως το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 0,4% φέτος και δεν θα αυξηθεί κατά 0,5% όπως προέβλεπε προηγουμένως.

Τα χειρότερα για όλους μας έρχονται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr