Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νταβούτογλου καλεί όλο το Ισλάμ να αντιδράσει στο Ισραήλ

Ο Νταβούτογλου καλεί όλο το Ισλάμ να αντιδράσει στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος Τουρκία κάλεσε δια στόματος του πρωθυπουργού (βεζίρη) Αχμέτ Νταβούτογλου όλο τον ισλαμικό κόσμο να αντιδράσει ενάντια στο Ισραήλ.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αφέντης του σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτός από το Ισλαμικό Κράτος είναι σύμμαχοι και με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα.

Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς που υποκινεί την τζιχαντιστική τρομοκρατία, όπως έχει καταγγείλει η κυβέρνηση της Αιγύπτου σε όλους τους τόνους αλλά και η τουρκική αντιπολίτευση, βρήκε ευκαιρία την Τετάρτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Ιεροσόλυμα, να εμφανιστεί ως ηγέτιδα δύναμη όλων των μουσουλμάνων για να τους στρέψει ενάντια στο Ισραήλ.

Ας μην λησμονούμε ότι η Τουρκία βρίσκεται απέναντι στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κούρδων, η οποία διαμορφώνεται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου και έχει λυσσάξει όχι μόνο για την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και για την πιθανότητα ίδρυσης κουρδικού κράτους.

Η Τουρκία που θεωρεί υπεύθυνο για όλα τα “κακά” που της συμβαίνουν το Ισραήλ, μιας και θεωρεί ότι το Ισραήλ πρωτοστατεί στην Ελληνοϊσραηλινοαιγυπτιακή συμμαχία, καταδίκασε την Τετάρτη με “σφοδρότητα” τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών, καταγγέλλοντας μία «αληθινή πράξη βαρβαρότητας» εκ μέρους του Ισραήλ και καλώντας τον μουσουλμανικό κόσμο να αντιδράσει.

Η Τουρκία που σκότωσε τις προηγούμενες ημέρες περισσότερους από 40 Κούρδους διαδηλωτές και εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος κατήγγειλε το Ισραήλ για “βαρβαρότητα”…

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με στόχο την Πλατεία των Τεμενών. Το να εισέρχονται Ισραηλινοί στρατιώτες σε αυτήν την τοποθεσία αποτελεί μια αληθινή πράξη βαρβαρότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ενώπιον του Τύπου.

«Όλοι οι μουσουλμάνοι οφείλουν να υποστηρίξουν (τους Παλαιστίνιους). Θα απευθύνουμε μία έκκληση στη διεθνή κοινότητα (…). Εναπόκειται στον μουσουλμανικό κόσμο να αντιδράσει σε αυτήν την απαράδεκτη επίθεση», προσέθεσε ο ίδιος.

Το κράτος τρομοκράτης Τουρκία επιχειρεί να ξεσηκώσει όλο το Ισλάμ ενάντια στο Ισραήλ, αλλά και στην Ελλάδα και την Κύπρο, επιχειρώντας παράλληλα να βυθίσει στο χάος την Αίγυπτο.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και η Ελλάδα οφείλει να σταθεί όρθια και ειλικρινής στους συμμάχους της. Ας μην λησμονούμε ότι μόλις προχτές το Ισραήλ απάντησε στην παραβίαση της τουρκικής ΑΟΖ στην Κύπρο στέλνοντας 60 μαχητικά αεροσκάφη του πάνω από την Κύπρο για ασκήσεις, ενώ η Αίγυπτος προειδοποίησε την Τουρκία να σηκωθεί να φύγει από την κυπριακή ΑΟΖ. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έχουμε συμμάχους και αυτό να το θυμόμαστε καλά…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr