Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότερα τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca από τους κινδύνους

Περισσότερα τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca από τους κινδύνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τις υποψίες για πιθανές θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca οι βρετανικές υγειονομικές αρχές συνεχίζουν χωρίς παρεκκλίσεις το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται μια ακόμη χώρα που εγείρει υποψίες σχετικά με το εμβόλιο της Oxford – AstraZeneca και τη σύνδεση του με μια σπάνια μορφή θρόμβωσης αφού 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό τους.

Συνολικά 30 άνθρωποι έχουν εμφανίσει τέτοιες θρομβώσεις από τους 18.000.000 που έχουν εμβολιαστεί στη χώρα με το εμβόλιο της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Παρόλα αυτά η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) επιμένει ότι τα οφέλη των εμβολιασμών υπερισχύουν κατά πολύ των κινδύνων, ενώ ήδη πραγματοποιούνται έρευνες που εξετάζουν αν οι θρομβώσεις αυτές είναι απλή σύμπτωση ή αποτελούν άμεση παρενέργεια του εμβολίου.

Με AstraZeneca εμβολιάζονται κυρίως άνω των 65

Οι γιατροί επισημαίνουν πως υπό φυσιολογικές συνθήκες η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος μια τέτοια θρόμβωση είναι 2 στο 1.000.000 αριθμός που αυξήθηκε στο 16 ανά 1.000.000 εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την MHRA την Παρασκευή, 22 περιπτώσεις ήταν εκείνες που εμφάνισαν εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση (CVST) σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, ενώ οι υπόλοιπες 8 αφορούν άλλους τύπους θρομβώσεων.

Στοιχεία στη Γερμανία δείχνουν πως οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν νεαρές η μέσης ηλικίας γυναίκες.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί οι περιπτώσεις των θρομβώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι λιγότερες αναλογικά σε σχέση με την ΕΕ, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά πλειοψηφία στους άνω των 65 ετών, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου αρκετές χώρες το είχαν απαγορεύσει.

Σχέδιο χαλάρωσης για ταξίδια ανακοινώνει τη Δευτέρα ο Μπ. Τζόνσον

Παρόλα αυτά το θέμα φαίνεται πως δεν θα επηρεάσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το πλάνο εξόδου από το λοκντάουν που έχει θέσει η κυβέρνηση αφού την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν εκ νέου καθολικά λοκντάουν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το σχέδιο για τα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph, θα κατηγοριοποιηθούν οι χώρες με ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη (traffic light system) σε κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες με βάση το κίνδυνο και την παρουσία μεταλλάξεων του κορωναϊού.

Όσοι μάλιστα έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα με λιγότερα τεστ και μικρότερης διάρκειας καραντίνα σε χώρες χαμηλού κινδύνου ανάμεσά τους αναμένεται να είναι και η Ελλάδα δίνοντας έτσι ισχυρό κίνητρο να εμβολιαστούν ακόμα και εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί ακόμα και στο εμβόλιο της Oxford – AstraZeneca.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πρώην στριπτιζέζ απειλεί ότι θα βγάλει στο Onlyfans γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr