Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καρατζαφέρης ξεμπροστιάζει συζητήσεις για plan B – Παραδοχή Βενιζέλου

Ο Καρατζαφέρης ξεμπροστιάζει συζητήσεις για plan B – Παραδοχή Βενιζέλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί στη ΝΔ οι πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν σηκώσει τη ρομφαία της… τάξης και της ηθικής, φτάνοντας στο σημείο να κάνουν λόγο μέχρι και για συνταγματική εκτροπή, ωστόσο, το “άδειασμα” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη “βαρουφακειάδα” και το λεγόμενο plan X όπως φαίνεται δεν ήρθε τυχαία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζινικολάου ότι “οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν Plan B”, αδειάζοντας πλήρως τη ρητορική περί Εξεταστικής που έχουν υιοθετήσει ελλείψει πολιτικού αφηγήματος η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και οι δορυφόροι της.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για υποκρισία, ενστερνιζόμενοι τη γραμμή Μεϊμαράκη, πως δηλαδή υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να διερευνά όλα τα ενδεχόμενα ώστε να μην βρεθεί στο κενό από τυχόν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις.

Ήδη, από το Νοέμβριο του 2011 ο νυν πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας και τότε κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, Γιώργος Καρατζαφέρης, πρότεινε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου στον πρωθυπουργό ένα plan B.

«Τους είπα ρε παιδιά μήπως πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα να μελετήσει ένα plan B να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι; Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπαδήμος, ο οποίος είναι τεχνοκράτης, ανεξαρτήτως πόσο άρεσε ή όχι σε κάποιους, λέει ότι μόνο να το αποφασίσουμε θέλουμε 6-9 μήνες να το υλοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Λέω, ακόμα περισσότερο, αν χρειαζόμαστε 6-9 μήνες ας έχουμε κάνει τα προκαταρκτικά μήπως χρειαστεί, μήπως μας επιβάλουν να φύγουμε, μήπως βρεθούμε στο κενό. Μην βρεθεί 9 μήνες χωρίς νόμισμα η χώρα. Κι έγινε μία συζήτηση».

Στο ερώτημα ποιοι ήταν παρόντες ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Σαμαράς, Παπανδρέου, εγώ και ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν, προσετέθη στην παρέα αυτή λίγο αργότερα, μετά από μερικές ημέρες. Οι άλλοι δύο δεν είδα να παίρνουν θέση. Τότε δεν κατάλαβα γιατί δεν πήρα θέση σε αυτή τη συζήτηση που έγινε. Και το εξήγησαν εν συνεχεία: από τις προσδοκίες που είχε ο καθένας για την προσωπική του εξέλιξη, αλλά ο Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένος. Έδωσε μία απάντηση που σαφώς είχε μελετήσει το θέμα. Είπε χρειάζομαι 6-9 μήνες από την ώρα που θα το αποφασίσουμε και γι’ αυτό είπα εγώ ας γίνει η επιτροπή και ας προετοιμαστούμε να θέλουμε το λιγότερο δυνατό διάστημα. Αυτό ήταν το plan B που είχαμε εισηγηθεί τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Απαντώντας στα περί plan B του κ. Καρατζαφέρη ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Άκουσα τον κ. Καρατζαφέρη. Αυτό που λέει είναι ότι ο ίδιος είχε προτείνει κάποια στιγμή σε μια συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου να εκπονηθεί ένα σχέδιο σε περίπτωση ανάγκης. Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι τέτοιο σχέδιο απαιτεί πολλούς μήνες. Δεν ήμουν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήμουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών. Δεν έγινε καμία συζήτηση, δεν θα μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση απόντος του υπουργού οικονομικών και του διοικητού της τραπέζης της Ελλάδος γιατί τα θέματα αυτά είναι κατ’ εξοχήν ζητήματα υπουργείου οικονομικών και τράπεζας της Ελλάδας. Και να κάνω μια απλή διάκρισης που είναι θεμελιώδης. Είναι άλλο πράγμα μια χώρα να έχει σχέδιο προστασίας χρηματοπιστωτικής, χρηματοοικονομικής της χώρας και είναι και άλλο μια κυβέρνηση με τη βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών να εκπονεί σχέδιο καταστροφής της χώρας. Γιατί εδώ δεν επρόκειτο για ένα Plan B, εάν μας συνέβαινε κάτι κακό που δεν το θέλουμε να ξέρουμε τι να κάνουμε, πρόκειται για ένα plan X που ήταν ένα εναλλακτικό πολιτικό σενάριο με επιλογή και βούληση των κυβερνώντων ή έτσι τουλάχιστον το είχε καταλάβει ο κ.Βαρουφάκης και ο κ.Γκάλμπρειθ”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...