Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: “Γελοιότητες” ότι βγάζει το ΥΠΕΞ ανακοινώσεις διαβάζοντας ΑΠΕ

Νίκος Κοτζιάς: “Γελοιότητες” ότι βγάζει το ΥΠΕΞ ανακοινώσεις διαβάζοντας ΑΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Γελοιότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι το ελληνικό υπουργείο παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Κοτζιάς είπε ότι το ΥΠΕΞ είναι πολύ προσεχτικό και μελετά τις επίσημες τουρικές ιστοσελίδες και ζήτησε «να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει».

«Ο αντιπολιτευτικός Τύπος έχει κάποιες ευκολίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την επίμαχη ανακοίνωση «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις του στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας. Γι’ αυτό και εμείς στην ανακοίνωσή μας δεν αναφέραμε ούτε περί δημοψηφίσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Μολονότι, όπως σημειώνει, «υπήρξαν δύο λανθασμένα τηλεγραφήματα, από το γραφείο Τύπου της Άγκυρας και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε δημοψηφίσματα, εμείς τέτοια ανακοίνωση δεν κάναμε».

«Το γελοίο μερίδας του Τύπου και ΜΜΕ είναι» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών «ότι μας καταγγέλουν ότι είμαστε διαλυμένο σαν υπουργείο, διότι δεν έχουμε διαβάσει οι ίδιοι την ανακοίνωση Ερντογάν αλλά αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από το ΑΠΕ. Εμείς δεν αναφέραμε κανένα δημοψήφισμα, δεν κάναμε κανένα λάθος στην ανακοίνωσή μας και μας χρεώνουν κάτι που δεν κάναμε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα του σήμερα γίνονται».

«Βλέπω σήμερα ακόμα και στην «Καθημερινή» γελοιότητες» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε:

«Να μας καταγγέλουν για διαλυμένους που δεν ξέρουν που μας πάν τα τέσσερα, όπου μας χρεώνουν όλα αυτά που κάνανε οι υπόλοιποι. Επί παραδείγματι, ο κ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ, έκανε ερώτηση- καλόβουλα λέω εγώ- στο ευρωκοινοβούλιο, με βάση την ανακοίνωση του ΑΠΕ. Άρα, δεν είμαστε εμείς που κάναμε τέτοιο λάθος γιατί είμαστε προσεκτικοί και μελετάμε στα τούρκικα και τις ιστοσελίδες του ΥΠΕΞ και της προεδρίας της Τουρκίας κλπ».

«Ας κόψουν λοιπόν την ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει».

Ο Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι εδώ και καιρό έχει υποστηρίξει πως η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη, καθώς στο εσωτερικό της έχει πολλές αντιφάσεις, ενώ πιέζεται και από την κατάσταση σε Συρία και Ιράκ.

Υπογράμμισε ακόμη πως εκείνες οι τουρκικές δυνάμεις που ονειρεύονται αναθεώρηση των Συνθηκών κάνουν λάθος, ωστόσο, όπως σημείωσε, οι όποιες δηλώσεις γίνονται με το βλέμμα στη Μοσούλη και όχι στην Ελλάδα.

Επισήμανε παράλληλα πως η Τουρκία δεν θέλει να δημιουργηθούν κουρδικές ζώνες σε Συρία και Ιράκ.

Τέλος, για τη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. για το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η γειτονική χώρα έχει μια δυσπιστία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το εάν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Υπενθυμίζουμε ότι το TRIBUNE από την πρώτη στιγμή απέδειξε ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών δεν είχε καμία σχέση με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Διαβάστε εδώ: Το ΑΠΕ μπορεί να έκανε λάθος αλλά ο Ερντογάν αμφισβητεί τα πάντα (από Θράκη μέχρι Ουράλια)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...