Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χαστούκι» Κομισιόν Αβραμόπουλο: Στο Κολέγιο των Επιτρόπων είπε «ναι» στις Πρέσπες

«Χαστούκι» Κομισιόν Αβραμόπουλο: Στο Κολέγιο των Επιτρόπων είπε «ναι» στις Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ναι» του Δημήτρη Αβραμόπουλου πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κολεγίου των Επιτρόπων αποκάλυψε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στον απόηχο της χθεσινής «καταδίκης» της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «προβληματική».

Όχι μόνο σαφείς αποστάσεις αλλά και την αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κολεγίου των Επιτρόπων έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ισόρροπη και ως εκ τούτου, προβληματική».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι η επίσημη θέση της Επιτροπής είναι αυτή που εκφράζεται από τον Πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τους αρμόδιους Επιτρόπους, Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις στο Κολέγιο των Επιτρόπων πάρθηκαν ομόφωνα, άρα και με την θετική συγκατάθεση του κ. Αβραμόπουλου.

O M. Σχοινάς είπε ότι η θέση της Επιτροπής είναι ότι οι Πρέσπες είναι μια «σημαντική» Συμφωνία, η οποία επιλύει μία από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστεί το παρελθόν και να υπάρξει συμφιλίωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί τις διαδικασίες για την υλοποίηση της Συμφωνίας και τόνισε ότι αυτό που τώρα έχει σημασία είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες: Με εντολή Μαξίμου κλείνουν οι δρόμοι – Στην «άκρη» τα τρακτέρ για διέλευση των ταξιδιωτών

Η Ούρσουλα τώρα ασχολείται και με την Γροιλανδία και την ασφάλεια της Αρκτικής

Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία – Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο

Η Ημέρα Εκπαίδευσης στην Τουρκική Γλώσσα γιορτάστηκε στα Σκόπια

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...