Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι το τέλος του αιώνα το Ισλάμ θα είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στον πλανήτη

Μέχρι το τέλος του αιώνα το Ισλάμ θα είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στον πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Μουσουλμάνοι,

Το Ισλάμ θα είναι μέχρι το τέλος του αιώνα η μεγαλύτερη θρησκεία στον πλανήτη, σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center.

Το Ισλάμ θα περάσει μπροστά δύο έχει δύο πλεονεκτήματα: α) οι μουσουλμάνοι έχουν το νεαρότερο μέσο όρο ηλικίας, ο οποίος είναι τα 23 έτη, όταν οι υπόλοιπες θρησκείες έχουν μέσο όρο ηλικίας των πιστών τους τα 30 έτη και αυτό οφείλεται στην β) στη υπεργεννητικότητα.

Στις μη μουσουλμάνες γυναίκες, παγκοσμίως, αντιστοιχούν 2,3 παιδιά ανά γυναίκα κατά μέσο όρο ενώ στις μουσουλμάνες ο μέσος όρος ανεβαίνει στα 3,1 παιδιά ανά γυναίκα. Δηλαδή, οι μουσουλμάνες γεννούν κατά 35% περισσότερα παιδιά.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι η μετανάστευση μουσουλμάνων στη Δύση επηρεάζει σημαντικά και τη σύνθεση των πληθυσμών των χωρών υποδοχής τους. Μέχρι το 2050 το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης θα είναι μουσουλμάνοι, δηλαδή μετανάστες ή πρόσφυγες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Η ίδια έρευνα φανερώνει και ένα ανησυχητικό στοιχείο. Η μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στη Νότια Ασία προτιμούν τον θεοκρατικό – θρησκευτικό ισλαμικό νόμο της Σαρία ως επίσημη νομοθεσία των χωρών τους.

Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να υπερτερούν οι θρησκευτικές εντολές του κράτους δικαίου, δηλαδή βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με τις αρχές που θεμελίωσε ο ελληνικός πολιτισμός και υιοθέτησε ο δυτικός κόσμος αρχικά μέσω της Αναγέννησης -θεωρητικά- και στη συνέχεια εφάρμοσε μέσω του Διαφωτισμού, αρχές στις οποίες είναι θεμελιωμένες οι δυτικές κοινωνίες.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ακόμα ότι μεγάλα ποσοστά μουσουλμάνων σε Τουρκία, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Αφγανιστάν, Ιορδανία, Αίγυπτο και μεταξύ των Παλαιστινίων πιστεύουν ακράδαντα ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας για την υπεράσπιση του Ισλάμ είναι συχνά ή πολλές φορές δικαιολογημένες.

Μεταξύ των Αφγανών και των Παλαιστινίων μουσουλμάνων το ποσοστό που υποστηρίζει τις επιθέσεις αυτοκτονίας είναι αρκετά υψηλό. Το 39% των Αφγανών και το 40% των Παλαιστινίων τάσσονται υπέρ.

Μεταξύ των Ευρωπαίων, οι Βρετανοί σε ποσοστό 72% έχουν θετική άποψη για τους μουσουλμάνους, ενώ οι Ιταλοί βρίσκονται στο άλλο άκρο με το 61% να αισθάνεται άβολα με τους μουσουλμάνους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr